Raluca Turcan: „Blat între PSD şi PNL? E ca şi cum ai sugera că necuratul şi-a dat mâna cu apostolul”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, marţi, la Interviurile Libertatea, că se aşteaptă din partea PSD la ce este mai rău şi că varianta alegerilor anticipate este o procedură care ar da legitimitate Parlamentului, astfel încât să poată să lucreze coordonat și loial cu Guvernul și cu Președintele României. 

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 11:36
Raluca Turcan: „Blat între PSD şi PNL? E ca şi cum ai sugera că necuratul şi-a dat mâna cu apostolul”

„Acum, Parlamentul este o redută a PSD-ului. Este captiv PSD-ului și are ca principală sarcină blocarea activității Guvernului și a președintelui României. De aceea, nu am așteptări de bună credință din partea PSD-ului”, a spus Raluca Turcan la Libertatea.ro.

Vicepremierul a afirmat că în 60 de zile ar trebui finalizate în Parlament toată această procedură de declanșare a alegerilor anticipate, precizând că din momentul depunerii listei la Parlament, sunt 15 zile în care trebuie convocat votul de învestitură pentru Cabinetul depus la Parlament și programul de guvernare. 

Raluca Turcan a mai spus că suspectează „de ticăloșie, nu de prostie”. 

Citeşte şi: Culmea politicii. Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea propriului guvern. Anunţul făcut de Raluca Turcan

„Societatea românească așteaptă alegeri anticipate. De aceea, este foarte ușor pentru ei să spună ceea ce vor oamenii și să facă total pe dos”, a spus Turcan, adăugând că „a invoca un blat între PSD și PNL este ca și cum ai sugera că necuratul și-a dat mâna cu apostolul”.

„Am reușit, cu toate că multă lume invoca și atunci așa-zise blaturi cu PSD-ul, să învingem zdrobitor PSD-ul la alegerile europarlamentare, să dăm o lecție pe termen lung PSD-ului la alegerile prezidențiale, să dărâmăm pentru prima dată un guvern PSD de la guvernare. Cine își imaginează că PNL ar putea să dea mâna cu PSD, pur și simplu nu a înțeles că lucrurile s-au schimbat radical în PNL”, a mai subliniat vicepremierul. 

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Dacă nu reuşim să facem alegeri anticipate, România va fi aruncată în aer”