Reacţia lui CTP după întâlnirea dintre Trump şi Zelenski: „Nu ne rămâne decât să sperăm că nu urmează un ultimatum rusesc pentru Moldova şi un Diktat de la Viena pentru Transilvania”

Întâlnirea dintre președintele american Donald Trump și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, desfășurată vineri la Casa Albă, a fost marcată de tensiuni majore, încheindu-se fără semnarea unui acord aşteptat între SUA şi Ucraina.
Filip Stan
28 feb. 2025, 22:00
Reacţia lui CTP după întâlnirea dintre Trump şi Zelenski:

Convorbirile dintre cei doi lideri nu au dus la un rezultat concret, iar divergențele de opinie au fost atât de puternice încât conferința de presă programată a fost anulată, iar acordul privind minereurile ucrainene nu a fost semnat. Mai mult, Trump, acompaniat de vicepreşedintele JD Vance, i-au adus o serie de acuzaţii lui Zelenski, afirmând, de faţă cu presa, că acesta nu a arătat respectul cuvenit Statelor Unite şi nu le-a mulţumit pentru ajutorul acordat.

În acest context tensionat, Cristian Tudor Popescu a postat o primă reacţie pe Facebook, arătând că se teme pentru integritatea teritorială a României.

„Ne așteaptă ultimatumul rusesc și Diktatul de la Viena?

Cea mai mare victorie pentru Rusia de la sfârșitul războiului rece. Trump a vrut să ia cu japca metale rare de 500 miliarde dolari fără să ofere garanții de securitate Ucrainei, ca să nu-l supere pe Putin.

Ucraina, aruncată la lupi.

Cu câteva ore înainte, Trump declara că susține articolul 5 NATO, în cazul atacării unui stat membru. Îl mai crede cineva? Care va fi următoarea țară tranșată la tarabă de Trump cu Putin? Crede vreun român că SUA lui Trump și Vance ar trimite vreun bocanc de soldat american în apărarea României în fața Rusiei?

Citeşte şi: EXCLUSIV Reacţia lui Ponta după ce Trump l-a făcut praf pe Zelenski şi l-a dat afară din Casa Albă: „O confruntare foarte dură. Nu mă miră. România nu are un lider care poate vorbi cu Trump”

Nu s-a semnat nicio pace, în schimb pactul Ribbentrop-Molotov e aproape de semnăturile finale. Nu ne rămâne decât să sperăm cu disperare că nu urmează și un ultimatum rusesc pentru Moldova și un Diktat de la Viena pentru Transilvania”, a scris gazetarul.

Președintele Ucrainei a mers vineri la Casa Albă pentru a discuta cu omologul său american, însă discuția a fost marcată de tensiuni, iar cei doi și-au anulat conferința de presă și nu au mai semnat acordul privind minereurile ucrainene.

„Am avut o întâlnire foarte semnificativă astăzi la Casa Albă. S-au învățat multe care nu ar fi putut fi înțelese niciodată fără o conversație sub asemenea foc și presiune. Este uimitor ce iese prin emoție și am stabilit că președintele Zelenski nu este pregătit pentru pace dacă America este implicată, pentru că simte că implicarea noastră îi oferă un mare avantaj în negocieri. Nu vreau avantaj, vreau pace. El a fost lipsit de respect la adresa Statelor Unite ale Americii în prețuitul Birou Oval. Se poate întoarce când este pregătit pentru Pace”, a declarat președintele Donald Trump într-o primă reacție după dialogul încordat pe care l-a purtat cu liderul ucrainean.

Citeşte şi: EXCLUSIV Vândut lui Macron, Bolojan riscă să bage România într-un veritabil război rece cu Administrația Trump. Dezvăluiri din „Cutia neagră” a conflictului din Ucraina

DailyBusiness
Știi care este ”vampirul” energetic din casa ta? Te usucă la factura de curent!
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Problemele de sănătate i-au stricat vacanța în Italia Andreei Marin! „Stau cu tratamentul pe noptieră!“
Fanatik.ro
Șoc uriaș pentru o elevă din Iași care luase 4,4 la română la BAC. Nota uriașă primită după contestație
Capital.ro
Anunț trist despre Ion Iliescu. Nina Iliescu a suferit o pierdere imensă
Playtech.ro
Diferenţa dintre blocurile din Bucureşti cu bulina roşie şi cele cu semnul „U”. Care sunt într-un pericol mai mare în cazul unui cutremur semnificativ
DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Adevarul
Artificiile statului pentru plata unor bugetari de lux: angajați cu leafă la mai multe ministere și indemnizații în multiple Consilii de Administraţie
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Ceaușescu și mâncarea preferată. Ce i se punea dictatorului pe masă
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Dani Oţil a dat de belea! Cafeneaua de fițe din Herăstrău l-a costat scump: afacerea i s-a scufundat, iar datoriile îl
Playsport.ro
Amendă de 1.600 de lei și suspendarea permisului pentru o greșeală banală în trafic. Mare atenție la...
Capital.ro
Românii trebuie să achite banii către stat. Declarația, obligatorie în fiecare lună. Amendă pentru lipsa acesteia
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Despărțire-surpriză în lumea Mireasa! Care dintre prezentatoare a fost lăsată pentru o fostă concurentă
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări