Reacţiile PSD la plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea: O tentativă de lovitură de stat

Liviu Dragnea a declarat, joi, că plângerea penală împotriva premierului Dăncilă este "o tentativă de lovitură de stat" şi o acţiune "violentă, nedemocratică a lui Iohannis şi a celor care îl susţin.
Filip Stan
17 mai 2018, 13:55
Reacţiile PSD la plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea: O tentativă de lovitură de stat

„Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealtă jalnică. Nu mintea lui a hotărât asta, ci este operaţionalizarea ameninţării domnului Iohannis la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Când eu am spus luni că este o ameninţare de tip mafiot, m-a contrazis. Realitatea dovedeşte că am avut dreptate. Nu faci ce ţi se spune, îţi facem plângere penală şi te trimitem la Poliţia Politică. Ce vreau să spun deocamdată este că acesta este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat şi anume preluarea puterii într-un mod nelegitim, pentru că asta a urmărit tot timpul. Domnul Iohannis, având experienţă cu cele şase case, vrea să ia şi Palatul Victoria în folosinţă proprie”, a spus Liviu Dragnea.

_________________

Vicepremierul Paul Stănescu afirmă că în spatele plângerii penale făcute de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă stă preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că vrea să consolideze statul paralel şi dispariţia statului de drept.

Stănescu transmite printr-o declaraţie de presă, remisă joi seara, că Iohannis demonstrează încă o dată că nu este dispus să coopereze decât cu instituţiile sau persoanele pe care le poate controla.

„Aşa cum a spus şi preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, noi, membrii PSD, nu suntem slugi, deci nu avem nici un motiv să stăm cu capul plecat. Ar fi bine ca domnul Iohannis să se gândească mai bine şi să-şi dea seama că nu este un vătaf, ci un preşedinte ales. Aşa cum şi PSD este un partid ales cu majoritatea voturilor, iar Guvernul este învestit de Parlament, în urma desemnării prim-ministrului chiar de către Preşedinte, adică de Iohannis”, a declarat vicepremierul.

Paul Stănescu mai spune că Klaus Iohannis a făcut „o obsesie pentru demisia premierului”.

„Când faci o plângere penală unui premier pentru că îşi exercită atribuţiile, e cât se poate de clar că nu doreşti ca această guvernare să ducă la capăt un program asumat, care a produs şi produce în continuare rezultate bune. Dar, în ultima vreme, constat cu tristeţe că domnul preşedinte a făcut o obsesie în a-i cere demisia premierului. De ce? Vrea din nou un guvern al lui, aşa cum declara la începutul lui 2015? Vrea din nou să aibă poporului lui, cum spunea în Malta, în februarie 2017? Sau vrea din nou să aibă armata lui, aşa cum îi spunea domnului Juncker, în 12 mai 2017?”, a mai declarat Stănescu.

Paul Stănescu încheie dur, acuzându-l pe Iohannis că militează împotriva ordinii normale a lucrurilor.

„Este foarte clar că Iohannis vrea să dispară statul de drept, legitimat de Constituţie, şi să-şi întărească statul paralel care a început să se clatine! Sau, poate, pur şi simplu, a intrat deja în campanie electorală şi nu ştim noi… Ori poate că se pregăteşte de vacanţa de vară şi vrea să lase în urmă nişte fumigene care să-i acopere adevăratele destinaţii turistice şi intenţii”, a conchis vicepremierul Stănescu.

Vicepreşedintele PSD, ministrul Tursmului Bogdan Trif, a declarat, joi seară, că ”Orban face un joc politic extrem de periculos pentru români”, iar prin aceste acţiuni ”este pus în pericol parteneriatul strategic dintre România şi SUA”. ”Orban să-şi vadă de opoziţie şi să lase jocurile de păpuşă manevrată cu sfoară pe care, mai nou, le face pe la Parchetul General”, mai spune Trif.

”Orban să-şi vadă de opoziţie şi să lase jocurile de păpuşă manevrată cu sfoară pe care, mai nou, le face pe la Parchetul General după ce, în ultima perioadă, preşedintele Klaus Iohannis a avut mai multe intervenţii prin care a cerut demisia premierului Dăncilă. Plângerea penală prin care şeful guvernului, Viorica Dăncilă, este acuzat de înaltă trădare, iar unul dintre preşedinţii Parlamentului României, Liviu Dragnea, este acuzat la rându-i de divulgare de informaţii secrete, pune în pericol Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.  Alături de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică (NATO) şi la Uniunea Europeană, Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă unul dintre pilonii politicii externe româneşti. O acţiune penală trebuie să aducă după sine asumarea responsabilităţii, dar mai ales dovezi”, scrie, într-un comunicat de presă, vicepreşedintele PSD, Bogdan Trif, ministrul al Turismului.

Potrivit acestuia, scopul vizitei premierului în Israel a fost încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, prin care se vor elabora proiecte comune în domenii importante, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi care vor stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări.

“O astfel de «ieşire în decor» a lui Orban si a partidului pe care îl conduce nu face altceva decât să clatine serios stabilitatea unei ţări a cărui Parlament a fost ales de oamenii săi. Liderii PSD au întâlniri oficiale, atât la Bruxelles cât şi la Washinton sau Ierusalim pentru că vorbesc în numele românilor, a celor care i-au ales. Aşa că Orban, care face un joc politic extrem de periculos pentru români, ar trebui să se repoziţioneze în interesul şi pentru securitatea ţării. Nu ne-am mira dacă următoarea plângere penală o va face celălalt lider al PNL, Turcan Raluca, împotriva preşedintelui Statelor Unite ale Americii, ţară care, la rândul ei, şi-a mutat ambasada la Iesrusalim”, a mai declarat Bogdan Trif.

PSD Dâmboviţa, organziaţie condusă de fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu, cataloghează plângerea penală depusă de Ludovic Orban pe numele premierului Viorica Dăncilă drept o ”tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii de stat” şi susţine că acuzaţia adusă este ”halucinantă”.

”Organizaţia judeţeana Dâmboviţa a PSD a luat act fără surprindere de tentativa predictibilă de preluare abuzivă a puterii de stat exercitată la comanda Preşedintelui Klaus Werner Iohannis de liderul penibil al Partidului Naţional Liberal, fost partid istoric al României”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, joi seară, de filiala condusă de Adrian Ţuţuianu.

În documentul citat, social-democraţii din Dâmbovişa opinează că motivaţia gestului liderului PNL o constituie ”necesitatea de a aduce servicii sistemului statului paralel de către oameni vulnerabili, pentru împiedicarea intrării în vigoare a modificărilor la legile justiţiei, care consacră răspunderea juridică a magistraţilor care comit abuzuri”.

În acest context, PSD Dâmboviţa consideră demersul drept unul predictibil şi susţine că Partidul Naţional Liberal ”nu mai reprezintă o alternativă politică democratică în România, ci exponentul unui sistem de putere nedemocratic şi al unui mod periculos de încercare de preluare a puterii politice, fără alegeri libere şi democratice”.

În ceea ce-l priveşte pe Ludovic Orban, social-democraţii dâmboviţeni îl cataloghează drept ”apărătorul ruşinos al statului paralel” şi susţin că acuzaţia de înaltă trădare pe care liderul PNL o aduce premierului Dăncilă este ”halucinantă, un gest antinaţional de natură a pune sub semnul întrebării Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii şi respectiv cel cu Statul Israel”.

Organizaţia judeţeană Timiş a Partidului Social Democrat Timiş consideră că plângerea penală formulată de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, este un scenariu care a mai avut loc în 2015, când premierul de la acea vreme, Victor Ponta, a fost ”demis” din funcţie, după ce şeful statului i-a cerut demisia de cinci ori.

Într-un comunicat de presă de joi seara, PSD Timiş aminteşte despre episodul în care Victor Ponta a pierdut funcţia de premier al României.

”Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul de la acea vreme, Victor Ponta. Atunci, preşedintele României, Klaus Iohannis, a cerut de 5 ori demisia premierului. Tot atunci a fost iniţiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea Guvernul a fost schimbat. Acel film cu consecinţe nedrepte se repetă astăzi, respectându-se acelaşi scenariu, punct cu punct. Şi în 2015, şi acum, preşedintele Iohannis a dorit şi doreşte să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creştere economică şi mai mulţi bani în buzunarele românilor”, se arată în comunicatul PSD Timiş.

Social-democraţii din judeţul Timiş mai consider că preşedintele Klaus Iohannis doreşte ” să dea jos un Guvern ales, care face performanţă pentru România”.

”Preşedintele ţării, Klaus Iohannis a dorit şi doreşte ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanţă pentru România şi care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit şi doreşte să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor şi a pensiilor şi să perpetueze abuzurile din Justiţie. Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanţă, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an”, se mai arată în comunicat.

Pesediştii timişeni mai spun că şeful statului nu a transmis niciun cuvânt de regret şi că ”nu şi-a asumat responsabilitatea pentru deturnarea democraţiei în folosul său personal”.

”Nu a fost transmis vreun cuvânt de regret din partea lui Klaus Iohannis. Nu şi-a asumat responsabilitatea pentru deturnarea democraţiei în folosul său personal, a guvernului său personal. Poate că, dacă ar fi trebuit făcută o plângere penală pe numele cuiva din conducerea ţării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democraţiei cu mijloace şi instrumente neconstituţionale. Astăzi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Preşedintele Iohannis a început să ceară demisia premierului desemnat legal si democratic. Plângerea penală este pusă în mişcare. Întrebarea pe care ne-o punem şi care ne înspăimântă este: la ce au de gând să dea foc acum?”, încheie social-democraţii din Timiş, comunicatul de presă.

Ministrul Agriculturii Petre Daea comentează plângerea depusă de liderul liberal Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, spunând că acesta „cutează să întineze speranţa românului de mai bine, printr-un act mizerabil şi iresponsabil” şi consideră că o astfel de acţiune îl descalifică pe acesta din punct de vedere uman.

„Într-o zi ca aceasta, a Sfintei Înălţări, în care unii îşi plâng eroii, alţii se roagă pentru dreptate, iar cei mulţi trudesc fără răgaz pentru a scoate din palma de pământ blidul de hrană, se trezeşte un Orban care cutează să întineze speranţa românului de mai bine, printr-un act mizerabil şi iresponsabil”, consideră Daea, care până acum s-a abţinut de la declarşaii politice, rezumându-se la cele care vizează domeniul agriculturii.

el califică drep tun gest murdar gestul liderului liberal şi regretă faptul că suntem contemporani cu astfel de personaje.

„Pur si simplu un gest murdar – altfel nu pot să calific „iniţiativa” acestui Orban – pe care numai „domn” nu pot să-l numesc. Păcat că suntem contemporani cu asemenea personaje care au îndrăzneala să se considere „oameni politici”. Într-un moment în care ţara are nevoie mai mult ca oricând de linişte, de eforturi susţinute şi respect reciproc pentru a putea construi în folosul statului şi în beneficiul tuturor, avem de-a face cu acţiuni care pur şi simplu îi descalifică din punct de vedere uman pe cei care se dedau lor”, afirmă Petre Daea.

El se declară solidar cu colegii de partid.

„Am fost, sunt şi voi fi alături de colegii de partid, de conducerea sa, de liderul legitim al echipei executive şi cred că astfel de gesturi nu au ce căuta într-o societate civilizată. Păcat!”, îşi încheie Daea mesajul.

Ministrul Transporturilor Lucian Şova consideră gestul liderului PNL Ludovic Orban de a depune plângere pentru înaltă trădare împotriva premieruluik Viorica Dăncilă caa fiind „politicianist, indecent şi lipsit de responsabilitate” şi îşi reafirmă susţinerea pentru actualul guvern.

„Susţin demersurile făcute de guvernul României condus de doamna Viorica Dăncilă. Războiul politic nu trebuie transferat în justiţie. Consider gestul lui Ludovic Orban politicianist, indecent şi lipsit de responsabilitate”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Mihai Fifor, vicepreşedintele PSD, a declarat joi că prin plângerea penală făcută premierului lupta politică a coborât „la cel mai abject nivel”, acolo unde se încearcă, în modul ”cel mai stalinist cu putinţă”, dărâmarea unui guvern legitim constituit.

„Am aflat cu profundă indignare de faptul că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus astăzi, 17 mai, o plângere penală împotriva prim-ministrului României, Viorica Dăncilă. Premierului României i se face o plângere penală pentru înaltă trădare pentru că nu a prezentat nu ştiu ce informaţii preşedintelui statului. Este evident că asistăm la coborârea luptei politice la cel mai abject nivel, acolo unde se încearcă, în modul cel mai stalinist cu putinţă, dărâmarea unui guvern legitim constituit. Dacă de data asta nu s-a reuşit din interior, ca la precedentele guvernări, atunci se apelează la tertipul acesta atât de transparent, pentru ca, pe baza punerii în mişcare a unei acţiuni penale împotriva premierului, preşedintele să o poată suspenda pe doamna Viorica Dăncilă şi pune capăt guvernării noastre. O guvernare rezultată în urma votului a milioane de români şi care produce creştere economică şi generează bunăstare pentru români. Vot al românilor care, încă o dată, pare să nu conteze”, a precizat Mihai Fifor.

Fifor menţionează că o situaţie asemănătoare a mai văzut în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta.

„Atunci premierului i s-a cerut demisia de cinci ori. Tot atunci a fost iniţiat un demers pentru începerea urmăririi penale a premierului. La scurt timp după aceea, ‘a trebuit să moară oameni’ pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se acelaşi scenariu, punct cu punct. Se doreşte ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să se dea jos un guvern legitim, pentru a pune în loc un nou guvern ‘tehnocrat’, care să blocheze mărirea salariilor şi a pensiilor şi să perpetueze abuzurile din această ţară. Să ne amintim cum Guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută premierului de atunci Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanţă, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea teleportată de nicăieri, dar cu misiune precisă. Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Se cere demisia premierului desemnat legal şi democratic. Plângerea penală e pusă în mişcare”, a încheiat el. 

__________________

PNL devine oficial şi indubitabil o unealtă a unor interese oculte prin plângerea penală depusă de liderul liberalilor, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă, a afirmat joi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb.

„Asistăm la o tentativă de înlocuire a guvernării legitime a PSD după un scenariu similar cu cel din 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci, ca şi acum, Klaus Iohannis a cerut repetat şi insistent demisia premierului. Atunci, ca şi acum, a fost iniţiată începerea urmăririi penale a premierului. Acum, iată, o nouă acţiune gravă, care calcă în picioare voinţa şi votul românilor, care vrea să schimbe o guvernare legitimă şi performantă, care a produs creştere economică şi a adus mai mulţi bani în buzunarele românilor”, a adăugat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat. 

În opinia Rovanei Plumb, acesta „este cel mai josnic gest al opoziţiei, un moment definitoriu care poate marca ieşirea sau rămânerea României în lumea statelor democratice”.

____________________

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, trebuie să îşi dea urgent demisia din fruntea partidului, a afirmat joi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

____________________

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, după ce Ludovic Orban a anunţat că a făcut plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea, că este un atac „penibil” şi similar cu cel din 2015, când Iohannis a cerut demisia premierului de la acea vreme, Victor Ponta.

”Dacă citim cu atenţie articolul din Codul penal pe care s-a făcut această plângere sau mai nou, sesizare, că şi-au dat seama şi ei probabil că nu au niciun fel de argument ca să depună o plângere, o să vadă acolo că trădare este atunci când este o provocare de război contra ţării (…), o subminare a economiei, subminarea politică sau a capacităţii de apărare a statului, aservirea faţă de o putere sau de o organizaţie străină, ajutarea unei puteri sau a unei organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi împotriva securităţii naţionale. Dacă nu ar fi o situaţie atât de gravă şi din păcate nu ar mai fi fost acest scenariu în 2015 chiar ar fi fost penibil”, a declarat Olguţa Vasilescu la Antena 3, respingând totodată toate acuzaţiile la adresa premierului.

____________________

Vicepreşedintele PSD, Doina Federovici a reacţionat, joi, la plângerea penală făcut de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, spunând că această acţiune are toate elementele pentru a fi catalogată drept o tentativă de lovitură de stat.

„Este clar că s-au întrunit elementele constitutive ale unei tentative de lovitură de stat. Atunci când o minoritate încearcă, prin mijloace neconstituţionale, să răstoarne puterea aleasă de cetăţeni se numeşte lovitură de stat. Exact asta încearcă să facă acum domnul Orban şi PNL şi nu putem privi acest gest făcând abstracţie de ameninţarea pe care preşedintele a adresat-o doamnei premier. Sper ca alte instituţii ale statului să nu intre într-o astfel de complicitate care se situează în afara legii”, a declarat Doina Federovici, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Vicepreşedintele PSD a mai adăugat că este inacceptabil ca preşedintele PNL să atragă numele Germaniei în războiul său politic hazardat din interior.

„Domnul Orban şi-a ales extrem de prost momentul de a face această plângere imediat după vizita sa din Germania, inducând astfel o percepţie falsă că acţiunea sa ar avea o legătură cu întâlnirile pe care le-a avut acolo. Sunt absolut convinsă că Germania nu agreează sub nicio formă astfel de acţiuni nebuneşti şi nedemocratice, prin care PNL încearcă să determine o schimbare de guvern în România”, a precizat senatorul PSD, Doina Federovici.

____________________

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus, joi, că premierul Viorica Dăncilă nu va face niciun pas înapoi în relaţia tensionată cu preşedintele Iohannis, aceste declaraţii venind în contextul în care şeful statului a anunţat că îşi menţine opinia cu privire la demisia prim-ministrului.

„Şi-a făcut o obişnuinţă, în ultima vreme, de a cere demisia premierului. Cred că este a treia sau a aptra oră când o face. Astăzi vine şi suportul necesar de la partidul care l-a făcut preşedinte şi care este foarte clar că pune într-o lumină absolut nefavorabilă opoziţia din România. Premierul României este un om puternic, este un om care a demonstrat prin tot ce a făcut până în acest moment că este un om cu multa bunăvoinţă şi cu credinţă de a face lucrui bune pentru România alături de susţinerea pe care o identifică atât în rândul guvernului, cât şi în coaliţia care a impus în mod legitim acest guvern”, a spus Carmen Dan la Antena 3.

Ministrul de Interne a mai spus că a vorbit cu Viorica Dăncilă după atacurile lansate joi de preşedintele Klaus Iohannis.

„Am vorbit cu doamna premier şi este hotărâtă să meargă mai departe. Nu va evita niciun moment, nu va face absolut niciun pas înapoi. Premierul României este un premier puternic, o femeie puternică. Nu l-am văzut pe preşedintele Iohannis atacând la modul acesta absolut incalificabil un bărbat sau un alt premier. Şi-a făcut un obicei în a ataca şi o femeie”, a mai spus ministrul de Interne.

Întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis va reuşi să îşi impună propriul guvern, Carmen Dan a spus: „În mod categoric, nu!”.

____________________

„Suntem într-o situaţie politică extrem de tensionantă, sunt convinsă că, dacă situaţia va genera, prima victimă va fi Capitala. În ultimele luni de zile, în timpul mandatului doamnei Viorica Dăncilă, proiectele Capitalei care necesitau intervenţie guvernamentală au fost rezolvate. Pentru Capitală şi mai multe oraşe, actuala guvernare a fost de bun augur. Pentru noi, ultimele luni au fost fructuoase. Pentru bucureşteni, a însemnat doar fapte bune. Poate nu întâmplător azi avem parte de o sincronizare, o concidenţă. O nouă cerere de demisie a premierului din partea preşedintelui şi simultan o plângere penală din partea liderului PNL (Ludovic Orban, n.r.)”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a spus că, „atunci când propriul interes primează, nu mai este important niciun principiu şi nici măcar Constituţia”.

Edilul a adăugat că nu va înceta să arate cine sunt vinovaţii, pe care „trebuie să-i cunoască întreaga ţară”.

„Ştiţi că românul este înţelept şi spune de obicei cine ridică sabia, de sabie va pieri”, a conchis Firea.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Am depus PLÂNGERE PENALĂ la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea

Organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Social Democrat Constanţa consideră că plângerea penală formulată de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, este un abuz grav, “o încercare penibilă şi jalnică de destabilizare a statului de drept. Social-democraţii spun că demersul liderului liberal dovedeşte că „tentaculele statului paralel sunt ramificate inclusiv în rândurile unei părţi a clasei politice, aservite unor interese străine de cele ale României”.

PSD Constanţa a reacţionat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, faţă de acuzaţiile de înaltă trădare aduse premierului Viorica Dăncilă.

“Plângerea penală formulată de preşedintele PNL Ludovic Orban este un abuz grav, o încercare penibilă şi jalnică de destabilizare a statului de drept, în sensul formulării unui denunţ aberant, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni imaginare. Doamna Viorica Dăncilă este prim ministru în funcţie al României şi are deplin discernământ în exercitarea funcţiei publice în care a fost învestită. Nimic din actele sale administrative nu reflectă acuzaţiile de ”, se arată în comunicatul PSD Constanţa.

Reprezentanţii filialei mai susşin că plângereaeste cu atât mai aberantă cu cât vizează doar începerea unor consultări şi proceduri de mutare a Ambasadei României la Ierusalim, şi nu o decizie care să intre în contradicţie cu legile ţării.

“Demersul preşedintelui PNL dovedeşte încă o dată că tentaculele statului paralel sunt puternic ramificate, inclusiv în rândurile unei părţi a clasei politice, aservite unor interese străine de cele ale României. Plângerea este cu atât mai aberantă cu cât vizează doar începerea unor consultări şi proceduri de mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, şi nu o decizie guvernamentală care să intre în contradicţie cu legile ţării. Din păcate, constatăm că în România ultimilor ani devine o practică dărâmarea puterii politice legitim alese, prin metode ce ţin de statul poliţienesc şi nu de statul de drept, invocat atât de des de contestatarii democraţiei”, a mai transmis PSD Constanţa.

În finalul comunicatului, social-democraţii constănţeni îşi reafirmă sprijinul “ferm, total şi necondiţionat” faţă de Guvernul Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, dacă îşi menţine solicitarea adresată premierului Viorica Dăncilă de a demisiona, el răspunzând: „Evident că da”. El a mai spus că rolul său este de a veghea, iar în situaţia în care observă că lucrurile merg prost, este obligaţia sa să atragă atenţia. „Dacă celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda, atunci n-au decât să lucreze mai bine”, a afirmat preşedintele.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Cum a reușit un român să cheltuie de 6 ori mai puțini bani pentru vacanța în Grecia. Metoda bărbatului a generat mari controverse în mediul online
Capital.ro
Se CONFISCĂ totul pe loc. Legea pe care o uită mulţi. Nu mai scapi, de acum
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru clienții Băncii Transilvania! Iată ce este nou!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Soții Dolănescu, tarif de lux la cântări. Cât încasează pentru fiecare spectacol
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 27 iunie 2024. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Iată ce premii sunt puse în joc la extragerea din această seară
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Nicușor Dan își va anunța favoritul în cursa pentru Cotroceni în timpul campaniei electorale
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?