REAL MADRID a câştigat DRAMATIC Liga Campionilor. Trei dintre goluri le-a marcat în PRELUNGIRI

REAL MADRID a câştigat cu scorul de 4-1 finala LIGII CAMPIONILOR, cu Atletico Madrid, meciul fiind tranşat la capătul a 120 de minute de joc. După ce a egalat dramatic, în ultimele secunde ale timpului de 90 de minute, Real şi-a spulberat adversara în repriza a doua a prelungirilor, când a marcat de trei ori.
Daniel Spătaru
24 mai 2014, 18:20
REAL MADRID a câştigat DRAMATIC Liga Campionilor. Trei dintre goluri le-a marcat în PRELUNGIRI

De la celebra finală din 1999, când Manchester United a întors în ultimele secunde soarta meciului cu Bayern Munchen, dramatismul este atributul finalelor de Liga Campionilor. Miracolul de la Istanbul, din 2007, când Liverpool a întors de la 0-3 cu AC Milan este unul dintre aceste momente, iar sâmbătă seara, la Lisabona, am avut parte de o nouă finală incredibilă.

La cum a început meciul, nimeni nu anticipa furia care avea să urmeze. Atletico a deschis scorul oarecum norocos, în minutul 36, prin Godin, care a speculat o greşeală a lui Casillas.

În repriza secundă, Carlo Ancelotti a schimbat total partitura de joc. Realul a jucat altceva, dar n-a avut sorţi de izbândă, asta şi pentru că Gareth Bale nu şi-a găsit ţinta cu şuturile sale. Presiunea la poarta lui Atletico a fost infernală pe final, dar mingea s-a încăpăţânat să nu intre în poartă până în al treilea minut al prelungirilor, fiind trimisă de Sergio Ramos.

Golul primit în ultimele secunde le-a turnat plumb în picioare jucătorilor lui Atletico şi le-a înceţoşat mintea. Epuizaţi şi deznădăjduiţi ei au încasat trei goluri în repriza secundă a prelungirilor şi au pierdut cu 1-4, scor prea sever în comparaţie cu realitatea din teren.

Real Madrid şi-a trecut astfel în palmares cel de-al 10-lea trofeu de Liga Campionilor din istorie, primul după anul 2002.

Cele mai importante faze ale partidei:

Min. 120 Finalul partidei.

Min. 119 GOOOL Real Madrid! Cristiano Ronaldo a transformat penalty-ul, 4-1 pentru Real!

Min. 119 Lovitură de la 11 metri pentru Real Madrid.

Min. 118 GOOOL Real Madrid! Marcelo a marcat cu un şut de la 16 metri, după ce a înaintat nestingherit cu mingea la picior de la 40 de metri de poarta lui Atletico! Real Madrid – Atletico 3-1!

Min. 114 Tiago are şansa egalării, dar nu profită cum trebuie de ieşirea aiurea a lui Casillas şi trimite peste poartă.

Min. 110 GOOOL Real Madrid! Gareth Bale a marcat! Angel Di Maria a avut o incursiune pe stânga, a centrat pentru Bale, care a înscris cu capul, cu toate eforturile disperate ale portarului Courtois. Real Madrid – Atletico 2-1!

Min. 107 Şut Luka Modric, din afara careului, balonul e deviat, dar portarul lui Atletico reuşeşte să prindă.

Min. 106 A început repriza a doua a prelungirilor.

Min. 105 Sfârşitul primei reprize de prelungiri.

Min. 101 Lovitura liberă a fost executată de Cristiano Ronaldo, balonul însă a fost deviat de zid. Portughezul a reclamat însă henţ şi, implicit, penalty. Pe reluări s-a văzut cum mingea l-a lovit pe Gabi în cot.

Min. 100 Gabi, de la Atletico, primeşte şi el cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Marcelo, în preajma careului lui Atletico.

Min. 97 Jucătorii ambelor formaţii au probleme fizice. Koke (Atletico) şi Cristiano Ronaldo (Real) sunt printre cei care suferă.

Min. 95 Echipele sunt mult mai prudente în acest start de repriză de prelungiri şi nu se aventurează prea mult în ofensivă.

Min. 90 Începe prima repriză a prelungirilor.

Min. 90+5 Finalul primelor 90 de minute. Meciul intră în prelungiri.

Min. 90+3 GOOOL Real Madrid. Sergio Ramos a marcat la unul dintre nenumăratele cornere ale Realului. Fundaşul Los Blacos a reuşit o egalare incredibilă şi duce meciul în prelungiri. Real Madrid – Atletico Madrid 1-1!

Min. 86 Koke este al cincilea jucător de la Atletico Madrid care primeşte cartonaş galben.

Min. 84 Asediu la poarta lui Atletico. Juanfran şi Godin resping pe rând şuturile celor de la Real. Presiunea creşte.

Min. 82 Diego Simeone, antrenorul lui Atletico, întăreşte defensiva. Belgianul Alderweireld îl înlocuieşte pe Filipe Luis.

Min. 78 Ultima schimbare la Real. Karim Benzema, inexistent în această finală, a fost înlocuit cu Alvaro Morata.

Min. 77 A treia ocazie mare a lui Bale în această partidă, al treilea şut pe lângă poartă. Şi-a depăşit ca o rachetă adversarii, dar nu a cadrat execuţia nici de această dată.

Min. 74 Cristiano Ronaldo reia spectaculos, din poziţie dificilă, dar mingea sa trece peste bară.

Min. 72 Atletico începe să cedeze teren şi Realul se apropie periculos. Gareth Bale mai are o ocazie bună, dar şi de această dată trage pe lângă poartă.

Fanii lui Atletico privesc finala pe stadionul favoriţilor, Vicente Calderon, pe patru ecrane.

Min. 66 Şut Isco, de la 20 de metri, pe lângă poarta lui Atletico.

Min. 65 A doua schimbare la Atletico. Raul Garcia a fost înlocuit cu argentinianul Jose Ernesto Sosa.

Nicio echipă nu a reuşit să-i marcheze lui Atletico două goluri în acest sezon de Liga Campionilor. Va reuşi oare Realul?

Min. 62 Se înmulţesc ocaziile la poarta lui Atletico. Cristiano Ronaldo se înalţă şi deviază cu capul o minge spre Benzema, dar francezului îi lipseşte un vârf de gheată pentru a trimite balonul în plasă.

Min. 57 Două înlocuiri la Real. Intră Isco şi Marcelo. Cei înlocuiţi vor fi Sami Khedira, care are o parte din vină la gol, şi Fabio Coentrao.

Min. 54 Ronaldo are trei ocazii în mai puţin de un minut. Mai întâi a şutat bine din loviturăp liberă, de la 23 de metri, dar portarul lui Atletico a respins în corener, de sub bară. Apoi, după lovitura de colţ Ronaldo a reluat din nou spre poartă, însă mingea sa a fost deviată din nou în corner. Şi după acest corner Ronaldo a reluat spre poartă, dar cu capul. Mingea a trecut periculos, aproape de stâlpul din stânga portarului.

Min. 52 Jucătorii lui Atletico luptă eroic pentru fiecare minge. În aceste prime şapte minute ale reprizei secunde au câştigat aproape toate duelurile.

Min. 50 Şut spectaculos, din vole, al lui Raul Garcia, dar balonul trece peste poarta lui Casillas. Execuţia a fost una dificilă.

Min. 46 A început repriza secundă la Lisabona.

La început sezonului 2013/2014 cota lui Atletico Madrid să câştige „dubla” Primera Division/Liga Campionilor era 6.560/1.

Min. 45+1 Finalul primei reprize.

Min. 45+1 Cartonaş galben pentru Sami Khedira.

Min. 41 Un nou corner pentru Atletico, dar lovitura de cap a lui Adrian trece peste poarta lui Casillas.

Min. 36 GOOOL Atletico! Iker Casillas s-a hazardat şi a ieşit după un balon trimis din corner, însă Diego Godin l-a lobat cu o lovitură de cap. Real Madrid – Atletico 0-1!

Min. 32 Gareth Bale a ratat o ocazie monumentală! Jucătorul Realului a şarjat în terenul advers, cu mingea la picior, a secţionat practic apărarea lui Atletico şi a şutat din 16 metri, dar mingea a trecut puţin pe lângă poartă.

Min. 27 Lovitura liberă a fost executată de Cristiano Ronaldo, care a şutat prin zid, însă pe centrul porţii, iar balonul a fost prins de Courtois.

Min. 26 Nervii au scăpat din nou de sub control. Raul Garcia a primit cartonaş galben pentru un fault dur asupra lui Angel Di Maria. Imediat, Sergio Ramos a sărit să-l apostrofeze pe Raul Garcia, bruscându-l, astfel că şi fundaşul Realului a primit galben.

Min. 20 Meciul este foarte închis. În aceste 20 de minute niciuna dintre formaţii nu a reuşit să-şi creeze ocazii cu adevărat periculoase.

Min. 16 Spiritele sunt foarte încinse pe gazon, Gabi (Atletico) şi Fabio Coentrao (Real) fiind pe punctul de a se încăiera.

Min. 14 Raul Garcia încearcă un şut spre poarta lui Casillas, dar mingea trimisă de jucătorul lui Atletico trece mult peste poartă.

Min. 8 Diego Costa, vedeta lui Atletico Madrid, a stat pe teren mai puţin de 10 minute. Accidentarea sa a recidivat şi jucătorul lui Atletico a fost înlocuit cu Adrian.

Min. 6 Real Madrid, cum era de aşteptat, conduce ostilităţile în teren, dar până acum nu s-a consemnat nicio ocazie importantă.

Min. 1 A început finala de la Lisabona.

Componenţa formaţiilor:

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Godin, Miranda, Filipe Luis – Gabi, Tiago, Koke, Raul Garcia – Villa, Diego Costa. (Rezerve: Aranzubia, Alderweireld, Mario Suárez, Cristian Rodríguez, Sosa, Diego, Adrián López)

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Ramos, Varane, Coentrao – Khedira, Modric, Di Maria – Bale, Benzema, Ronaldo. (Rezerve: Diego López, Pepe, Marcelo, Arbeloa, Isco, Illarramendi, Morata)

Real Madrid vizează câştigarea celui de-al 10-lea trofeu de Liga Campionilor, în timp ce Atletico vizează un succes istoric, la 40 de ani după finala de Cupa Campionilor pierdută în faţa lui Bayern Munchen.

FINALA REAL MADRID – ATLETICO MADRID începe la ora 21.45 şi poate fi urmărită LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Ce s-a ales, de fapt, de prima prezentatoare de la TVR. Puțini români își mai aduc aminte de ea. Cât de frumoasă era Cleo Stieber
Capital.ro
Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
O nouă lovitură pentru românii cu credite! Ce se va întâmpla cu IRCC în următoarele luni?
Adevarul
Țara care ar putea dona Ucrainei opt sisteme Patriot. Cu ce arme de ultimă generație ar fi înlocuite
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Noul indicator de circulație. Este revoluționar
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Cel mai mic oraș din România este invadat de turiști. 500.000 de oameni vizitează anual perla din inima României
Playsport.ro
BREAKING NEWS: Canalul care transmitea meciurile din Liga 1 s-a ÎNCHIS ASTĂZI!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia nu s-a dezlipit de sicriu
Capital.ro
Amendă 10.000 de lei pentru șoferi din 1 iulie. Sistemul care trebuie activat înainte să plece la drum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților
substantial.ro
Spania se califică în sferturile de finală ale EURO 2024 după o victorie clară împotriva Georgiei
MediaFlux
ANALIZE GRATUITE pentru ROMÂNI de la 1 IULIE! Cea mai bună VESTE de AZI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?