Noul Regulament privind activitatea de ridicare a autovehiculelor care blochează intrarea sau ieşirea din parcajul de reşedinţă pe raza Sectorului 4 prevede ca şoferilor care ocupă abuziv un loc de parcare să nu li se mai ridice maşina, cu condiția ca ei să apară la locul parcării în momentul în care angajații firmei de ridicări vor să ridice autoturismul.
Citeşte şi Vezi în ce sector al Capitalei NU SE MAI RIDICĂ maşinile parcate ilegal
În acest caz ei vor fi sancţionaţi doar cu o amendă contravenţională de către poliţiştii locali. În caz contrar, autoturismul va fi ridicat şi transportat la depozit, iar şoferii sunt nevoiţi să plătească în 24 de ore o taxă de 200 de lei pentru recuperarea maşinii.
De altfel, proprietarul unui loc de parcare de reşedinţă va trebui să plătească un abonament anual de 50 de lei dacă vrea ca firma de ridicări a autoturismelor să se deplaseze la fiecare solicitare a sa şi să-i elibereze locul.
Citeşte şi DE TOT RÂSUL: Maşină de poliţie cu ROŢILE BLOCATE pentru o parcare neregulamentară FOTO
Acelaşi regulament prevede ca fiecare loc de parcare de reşedinţă din Sectorul 4 trebuie să fie dotat cu o plăcuţă pe care să fie inscripţionate numărul de înmatriculare al autovechiculului pentru care a fost încheiat acordul de parcare, simbolul parcajului, numărul locului de parcare și atenționarea că autovechiculele parcate abuziv pe acest loc vor fi ridicate.
Noul Regulament privind activitatea de ridicare a autovehiculelor care blochează intrarea sau ieşirea din parcajul de reşedinţă sau a celor care ocupă abuziv un loc de parcare de reşedinţă din Sectorul 4 urmează să fie supus votului Consiliului Local.
Citeşte şi LOCURI DE PARCARE. În ce zone vor fi amenajate noi parcări în Bucureşti. Proiectele edililor