Rețetă de ciorbă de miel. Chef Ștefan Popescu a dezvăluit micile sale trucuri pentru ca zeama să iasă așa cum n-ai mai mâncat niciodată! ”Va fi mai gustoasă dacă faci asta”

Rețetă delicioasă de ciorbă de miel, perfectă pentru masa îmbelșugată de Paște. Dacă vrei să îți bucuri familia cu un preparat gustos, dar și tradițional, rămâi aici și află cum să faci celebrul preparat.

24 apr. 2024, 20:28
Rețetă de ciorbă de miel. Chef Ștefan Popescu a dezvăluit micile sale trucuri pentru ca zeama să iasă așa cum n-ai mai mâncat niciodată! ”Va fi mai gustoasă dacă faci asta”

Chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit o rețetă delicioasă de ciorbă de miel, perfectă pentru masa de Paște.

Citește și Trei rețete de ciorbă de miel din cele mai cunoscute regiuni ale României. Secretele celor mai pricepute bucătărese

Cine nu își dorește pe masă o oală cu ciorbă de miel în perioada Sărbătorilor Pascale?

Mulți dintre români iubesc genul acesta de preparat, mai ales că bucătăresele obișnuiesc să îl gătească doar în preajma Paștelui.

Pe lângă restul bucatelor pe care le vei avea pe masă de Paște, cum ar fi drobul, friptura de miel sau cozonacul, este musai să ai și o ciorbă în meniu, mai ales pentru că este perfectă chiar și pentru persoanele care vor să se sature cu un număr de calorii puține.

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit trucurile sale pentru doritul preparat. Deci, dacă credeai că știi deja cum se prepară ciorba de miel, rămâi aici și află un alt mod prin care îți poți bucura familia.

„Se poate acri atât cu borș, dar și cu lămâie, astfel încât să nu simți gustul mielului. Important este ca carnea să cadă de pe oase. Cum mielul e tânăr, în două ore ar trebui să fie gata, la foc mic și acoperită, pentru că așa fierbe mai bine și mai repede.

Dacă o lași fără capac și dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e același și când clocotește mult, și când abia clocotește, tot 100 de grade sunt”, a spus chef Ștefan Popescu, potrivit Spectacola.ro.

Sarea, ingredientul la care să fii atent

Multe gospodine adaugă legumele în oală încă de la începutul procesului inițial al gătirii, însă este o greșeală în bucătărie.

Bucătarul a dezvăluit că legumele trebuie adăugate în zeamă abia în momentul în care mielul este fiert în totalitate, și nu numai. Vezi mai jos cum se face ciorba de miel ca la carte!

„Prima dată fierbem carnea și dacă carnea de miel este cu os, când vezi că începe să cadă de pe os, începi să pui legumele, care nu necesită fierbere mare. Cu cât le fierbi mai puțin, cu atât își păstrează mai bine vitaminele.

Dacă le pui de la început, mănânci balastru, cât să ai o sațietate, să te simți plin. Când mâncăm, trebuie să ne gândim întotdeauna și la ce aduce pentru sănătate, nu doar la plăcerea de a mânca. Legumele, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase, cu cât le fierbi mai puțin, cu atât sunt mai gustoase.

Borșul în general sau lămâia se pune la final și… multă verdeață, leuștean, pătrunjel, pe care o punem când dăm la o parte oala de pe foc. Pătrunjelul ne ajută mult, are multe vitamine, el nu trebuie să fiarbă în ciorbă. Nu-i punem capacul. Important e să răcim în maximum două ore orice gătim, în apă rece, ca să nu apuce să se dezvolte bacteriile.

Nu băgăm în frigider mâncarea caldă, pentru că se acrește, iar frigiderul se poate strica și el”, a mai spus bucătarul.

Un alt pas important, pe care trebuie și tu să-l respecți, este adăugarea de sare încă de la procesul inițial de gătire.

Deci, dacă vrei să te bucuri de un gust perfect, acest obicei este necesar.

Citește și Carne de miel din Australia în supermarketurile din România. Reacţia Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România

„Sarea o pui de la început, după ce ai pus carnea la fiert în apă rece și cu sare. Ea ajută la eliminarea toxinelor, se face acea spumă, care neapărat trebuie luată, pentru ca ciorba să aibă un gust mai bun. Vei vedea că dacă dai spuma jos, va fi mult mai gustoasă” , a mai spus acesta în cadrul emisiunii.