Rezultate Superliga: Farul – CSU Craiova 2-1 şi constănţenii revin pe primul loc în clasament

Echipa Farul Constanţa a învins luni, pe teren propriu, scor 2-1, formaţia CS Universitatea Craiova, după un meci contând pentru etapa a 24-a din Superligă. Farul este lider în campionat.

06 feb. 2023, 23:17
Rezultate Superliga: Farul – CSU Craiova 2-1 şi constănţenii revin pe primul loc în clasament

Farul – CSU Craiova 2-1. Scorul a fost deschis repede la Ovidiu, de către gazde, care au marcat prin tânărul de 17 ani, Adrian Mazilu, aflat la primul său gol în prima ligă. Acelaşi Mazilu a mai ratat de două ori, în minutele 13 şi 24, iar în minutul 33 Arlauskis a provocat un penalti ciudat, intrând pur şi simplu în M. Popescu. Arbitrul Andrei Chivulete a dictat lovitură de pedeapsă după o scurtă consultare a VAR, iar Larie a transformat-o în minutul 34.

Fotbalist de naţională, prins sub dărâmături în Turcia! Apel disperat al unui jucător legendar: „Ajutați-ne, vă rog!” VIDEO
În repriza secundă Farul a pierdut din turaţie, oltenii au redus din diferenţă prin Nistor, din pasa lui Işfan (min. 58), însă oaspeţii nu au avut forţa de a egala situaţia pe tabelă şi Farul s-a impus cu 2-1, devenind lider în clasament, cu 51 de puncte.

Farul este lider, cu 51 de puncte, urmată de CFR Cluj, cu 50 de puncte, şi de Rapid, cu 45 de puncte. Pe locul 4 este FCSB, cu 44 de puncte, iar pe 5 Universitatea Craiova, cu 41 de puncte.

Farul – CSU Craiova 2-1. Gheorghe Hagi: Ne place să fim acolo, pe primul loc!

Gheorghe Hagi, managerul echipei Farul Constanţa, a fost mulţumit de evoluţia elevilor săi în victoria de luni obţinută în faţa Universităţii Craiova, scor 2-1.  „60 de minute am jucat foarte bine, după aceea, am scăzut puţin. Ei au venit cu schimbări foarte bune, apoi a venit acel gol care ne-a lăsat un pas, doi înapoi.

Mazilu a jucat pentru că lipsea Denis Alibec, Mazilu e stângaci, e un copil bun, mă bucur pentru el şi pentru reuşita lui. Ne place să fim acolo, pe primul loc, am câştigat două meciuri importante. Vor fi multe echipe bune care se vor bate la titlu. Diferenţa o va face echipa care va avea constanţă şi va fi în formă în play-off. Vin şi suporterii, vom fi împreună, ne vom urca şi pe garduri, se va aprinde o flacără frumoasă la Constanţa şi vom face istorie”, a declarat Gheorghe Hagi.

Farul – CSU Craiova 2-1. Eugen Neagoe: Noi am jucat modest, dar la Arlauskis a fost fault în atac, nu penalti

Antrenorul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, crede că echipa sa a pierdut pentru că a jucat slab în meciul de luni, cu Farul, scor 1-2, dar la Arlauskis nu trebuia dat penalti, ci fault în atac. „Noi am jucat slab, am văzut, dar să dai un asemenea penalti! Noi inventăm lucruri. Arlauskis a căzut, cum să fie penalti, când el avea mingea? Nu se poate da penalti cum judecăm noi. La Andrei Ivan a judecat altfel. Am jucat prost, dar eu cred că a fost fault în atac la Arlauskis. Asta cred. Ce nu s-au mai făcut greşeli la VAR? Au fost penaltiuri clare care nu s-au dat după consultarea VAR. Dar nu din cauza asta am pierdut. Am jucat noi modest. O să facem o analiză!

CFR CLUJ – FCSB: 0-1, surpriză în Gruia, campionatul s-a relansat. Mihai Pintilii: „Ne-au bulgărit, dar a meritat”
La pauză aş fi făcut mai multe schimbări, dar mai erau 45 de minute şi nu puteam să schimbăm toată echipa. Lotul este valoros, dar trebuie să ne schimbăm mentalitatea. Am intrat relaxaţi, am crezut că mingea va veni la noi, dar fără efort mingea nu vine la noi. Pe viitor poate vom face câteva modificări în echipă, aşa cum am făcut la pauză.

În campionat nu este nimic pierdut, eu asta cred. Mai sunt şase etape din campionatul regular, apoi încă zece în play-off, mai sunt deci 16 meciuri. Dar noi trebuie să ne schimbăm atitudinea”, a declarat Eugen Neagoe