RISC DE TERORISM. Agentul de securitate al unei centrale nucleare a fost ucis. Legitimaţia de acces i-a fost furată

O crimă suspectă a avut loc în Belgia, unde un agent de securitate care lucra în sectorul nuclear a fost ucis în Charleroi, după cum relatează sâmbătă publicaţiile Het Laatste Nieuws şi DH. Legitimaţia sa de acces în zonele "sensibile" ale centralei a fost furată.
Filip Stan
26 mart. 2016, 08:06
RISC DE TERORISM. Agentul de securitate al unei centrale nucleare a fost ucis. Legitimaţia de acces i-a fost furată

Furtul legitimaţiei de acces în centrala nucleară nu a fost declarată încă oficial ca mobil al crimei, însă informaţia este legată de ştirile vehiculate în ultima vreme cum că teroriştii ar avea în plan aruncarea în aer a unor centrale nucleare belgiene.

Citeşte şi Belgia sub teroare. Trei explozii au avut loc la Liege

De altfel, La Derniere Heure scria zilele trecute că ţinta atentatelor sinucigaşe din Belgia comise de fraţii terorişti musulmani El Bakraoui era, iniţial, centralele nucleare ale acestei ţări. Aceştia ar fi spionat un înalt responsabil din domeniul nuclear, cu o cameră ascunsă, cu o lună înaintea atentatelor.

Chiar dacă nu au putut fi evitate aceste atentate, se poate spune că amploarea lor ar putea fi mai mare dacă teroriştii şi-ar fi putut aplica planurile lor aşa cum fuseseră concepute acestea. Ei au optat în final pentru ţinte mai uşor de atins„, a dezvăluit o sursă din cadrul anchetei.

După această dezvăluire de presă, ministrul belgian de interne, Jan Jambon, nu a considerat necesar să ridice nivelul de securitate la centralele nucleare din țară, mai scrie publicația menționată. El a făcut aceasta mai târziu, în ziua atentatelor, adaugă ziarul.

Citeşte şi Atentate la Bruxelles: O hartă a aeroportului Zaventen, a teroristului Abaaoud, găsită într-un apartament din Atena

Totuși, în ziua uciderii agentului de pază, care lucra la centrala nucleară Tihange (situată la Lieges, la 73 de kilometri distanta de Bruxelles), canalul de televiziune RTBF relatase că autoritățile au retras legitimațiile de acces pentru 11 lucrători ai centralei în ultima săptămână, adică după arestarea lui Salah Abdeslam, considerat ‘creierul’ atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris în cartierul bruxellez Molenbeek, membru al grupării care a comis și atacurile de marți de la Bruxelles.

Teroriștii de la Bruxelles, scria anterior Derniere heure, intenționau comiterea unor acte diversioniste la centralele nucleare belgiene, dar și-au schimbat țintele după ce au fost încolțiți de poliție, ca urmare a intensificării raidurilor acesteia, ce au dus la arestarea mai multor militanți ai celulei franco-belgiene.

Belgia dispune de două centrale nucleare echipate în total cu șapte reactoare, la Doel (nord) și Tihange, în apropiere de granița cu Germania. Securitatea în jurul celor două centrale nucleare a fost întărită marți, iar personalul care nu este indispensabil a fost evacuat, după atentatele de la aeroport și metrou.


Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Patru zodii primesc un cadou neașteptat în următoarele 4 zile. O mare dorință devine realitate
Capital.ro
E complet ilegal. Niciun român nu are dreptul să CEARĂ asta. Ajungi la închisoare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, aproape GOALĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu-i poate acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! S-a simplificat modul în care pot cumpăra rovinieta
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Vești foarte rele de la ANM. Urmează o perioadă cumplită în România
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE Examen Evaluare Națională 2024 proba scrisă la Matematică: Acestea sunt subiectele și baremele de azi pentru clasa a VIII-a
Capital.ro
Ucraina a semnat ACORDUL. Zelenski: Pace și prosperitate pe bătrânul continent
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Persoanele neasigurate vor beneficia de servicii medicale gratuite pentru depistarea unor afecțiuni grave
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?