Românul din Suedia cu plăcuţe obscene la adresa PSD a intrat în politică. Cărui partid s-a alăturat Răzvan Ştefănescu

Ludovic Orban a anunţat că este coleg în Forţa Dreptei cu Răzvan Ştefănescu, românul care lucrează în Suedia ajuns cunoscut datorită plăcuţelor de înmatriculare injurioase la adresa PSD

13 mart. 2024, 14:09
Românul din Suedia cu plăcuţe obscene la adresa PSD a intrat în politică. Cărui partid s-a alăturat Răzvan Ştefănescu

Răzvan Ştefănescu, românul din Suedia care a devenit celebru după ce s-a afișat în țară cu numărul de înmatriculare M…PSD, s-a înscris în partidul lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei. Anunțul a fost făcut chiar de președintele partidului, care spune că a rămas prieten cu românul plecat la muncă în Suedia.

„Am rămas amic cu «artizanul» plăcuţei suedeze. De astăzi, Răzvan Ştefănescu este şi coleg cu mine în Forţa Dreptei. Amândoi ne-am păstrat aceeaşi atitudine categorică contra PSD. Şi contra USL reloaded”, a scris Ludovic Orban miercuri, într-un mesaj pe Facebook.

Pe 30 iulie 2018, Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia, pe care îl conducea Răzvan Ștefănescu.

Ce face acum Răzvan Ștefănescu, românul cu plăcuța m**ePSD
De asemenea, polițiștii i-au reţinut și pemisul de conducere. Răzvan Ștefănescu spunea că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare „M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti susţine că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

Pe 7 august, dosarul penal privind plăcuţele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia a fost închis oficial, după ce procurorii au admis propunerea de clasare formulată de Poliţia Română. Procurorii au decis, de asemenea, ca cele două plăcuţe de înmatriculare să fie restituite autorităţilor din Suedia.

Citeşte şi

Silvestru Șoșoacă o acuză pe „viitoarea fostă soție” de ipocrizie, după circul cu polițiștii care i-au suspendat permisul: „E campioană la a-și bate joc de Poliția Română, dar în alte state stă drepți. Păi, nu ai o poziție a ta față de toate autoritățile din lume?”

Răzvan Ştefănescu, apropiat de Ludovic Orban, iată ce posta în 2019

El a distribuit o postare din 2020 în care scria: ”Astăzi este 10 August!!! Au trecut 2 ani și vor trece încă mulți până se va clarifica ceva, dar fiți optimiști. Rareș Bogdan a promis că cei care au încălcat legea vor fi pedepsiți!!!”.

”Nu puteam sta deoparte, am încercat să fac ceva, „plăcuțele suedeze”. Atunci, în zilele acelea, în București forțele răului deveniseră brutale și sălbatice (10 august) m-am simțit mai mult acasă decât departe. Dar a fost culmea, după acea noapte nenorocită parcă ne-am întărit toți și zi după zi ticăloșia și blestemul care ne-au răspândit de fapt prin lume au început să slăbească și să se risipească.

Zilele astea am fost în țară, am vrut să văd dacă lucrurile se schimbă cu adevărat. Oamenii care au apreciat eforturile mele m-au ajutat să ajung chiar în Palatul Victoria, în biroul din fotografie. Oamenii noi au luat taurul de coarne, sunt obosiți și nedormiți, dar vor să folosească fiecare clipă… Pentru prima oară m-am gândit serios să mă întorc acasă, n-o să curgă laptele și mierea, dar am văzut în ochii interlocutorilor mei cât de multă nevoie au de noi”, scria el în noiembrie 2019, în poză fiind alături de Ludovic Orban.