Rusia a falsificat eşantioanele de urină ale sportivilor săi, la JO de la Soci. Se cere excluderea ţării de la Rio 2016

Un nou raport al Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) relevă că ministerul rus al sporturilor a fost implicat direct în falsificarea eşantioanelor de urină ale sportivilor ruşi participanţi la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, de la Soci.
Filip Stan
18 iul. 2016, 13:53
Rusia a falsificat eşantioanele de urină ale sportivilor săi, la JO de la Soci. Se cere excluderea ţării de la Rio 2016

Comisia WADA a constatat că sportivii ruşi participanţi la JO 2014 s-au dopat sistematic înaintea Olimpiadei, iar ministerul rus al sporturilor a controlat direct manipularea eşantioanelor de urină. Grigori Rodcenkov, şeful laboratorului anti-doping rus, a recunoscut că zeci de atleţi ruşi ar fi fost dopaţi acum doi ani, la Olimpiadă.

Două luni au durat investigaţiile, iar raportul întocmit de Dr. Richard McLaren ar putea conduce la decizia de excludere a întregii delegaţii ruse de la Olimpiada de la Rio. De altfel, agențiile antidopaj americană și canadiană au făcut sâmbătă un apel pentru excluderea totală a tuturor sportivilor ruși de la Jocurile Olimpice de la Rio, tocmai în baza acestui raport, publicat luni, al cărui conţinut probabil îl cunoşteau.

Federația rusă de atletism este suspendată deja din luna noiembrie de către Federația Internațională de Atletism (IAAF), ca urmare a dezvăluirilor privind practicile de dopaj. Dar 68 de atleți ruși au depus o solicitare la Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) pentru a participa la JO cu titlu individual, TAS urmând să decidă pe 21 iulie cel mai târziu.

Raportul făcut public luni are circa 100 de pagini şi a fost comandat în luna mai de Agenția mondială antidoping (AMA) după acuzațiile fostului șef al laboratorului rus antidoping, Grigori Rodcenkov, asupra unui sistem de dopaj organizat în timpul JO de iarnă de la Soci 2014, a fost prezentat de autorul său, juristul canadian Richard McLaren, luni la Toronto.

Personalul laboratorului din Moscova nu a avut de ales cu privire la implicarea sa în acest sistem (…) care a permis sportivilor ruși să participe la competiții în ciuda faptului că utilizau produse dopante„, se poate citi în concluziile raportului.

Potrivit raportului, ministrul Sporturilor, Vitali Mutko, controla aceste operațiuni cu ajutorul serviciilor secrete ruse. Acest ”sistem de schimbare a eșantioanelor pozitive” ar fi fost instaurat încă din 2011 de Rusia și ar fi durat până în 2015, în beneficiul sportivilor ruși din numeroase sporturilor olimpice de vară și de iarnă cu ocazia competițiilor internaționale organizate în Rusia.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Aproape 1.000 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă pentru lucrări de reparație și modernizare a rețelei termice
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!