Biberoanele sunt de diferite feluri (uneori am spune ca mult prea multe!), de la cele mai simple, formate din sticla si tetina, pana la cele mai sofisticate, ca si forma, care „promit” sa minimizeze patrunderea bulelor de aer, care reduc riscul aparitiei colicilor, regurgitarii si vomei, sau care au forme diferite pentru a-i fi mamei mai usor sa sustina sticluta atunci cand isi hraneste bebelusul sau biberoane in functie de varsta copilului etc.
Fiecare bebelus e diferit si va avea „preferinte” diferite, de aceea, sfatul specialistilor ar fi sa nu cumperi un set intreg de sticlute si tetine oferite de o anumita firma, ci sa alegi variantele de sticlute individuale. Mai bine cumperi cate o sticluta de la diferite branduri, le incerci si bebelusul iti va arata pe care o prefera. Abia apoi, daca vei avea nevoie, ii poti cumpara si altele de la acelasi brand.
Indiferent care va fi alegerea ta, iata ce trebuie sa stii:
Sticluta
Cauta varianta fara Bisfenol A (BPA). Cercetatorii au aratat ca BPA-ul poate afecta sanatatea si dezvoltarea bebelusului.
Tetina
Si aceasta poate fi de diferite forme, in functie de varsta bebelusului (pentru un nou nascut exista tetine cu debit mai lent, pentru un bebelus de 2-3 luni cu debit mediu, peste 6 luni – cu debit rapid etc).
Perie
Da, pentru curatarea corecta a biberonului si a tetinei vei avea nevoie de o perie speciala.
Sterilizator pentru biberoane
Sterilizarea adecvata a biberoanelor este esentiala pentru sanatatea bebelusului tau (fie ca alegi sterilizator electric, pentru microunde, de calatorii sau sterilizarea simpla intr-o cratita cu apa, in care se fierb sticlutele si tetinele cam 10-15 minute).
Citeşte continuarea pe superbebe.ro.