Maşinile se vor putea ridica şi în cazul unor situaţii de urgenţă, dacă este nevoie de eliberarea carosabilului, scrie voceatransilvaniei.ro. În acest caz, ridicarea maşinii va fi dispusă la solicitarea serviciului de urgenţă, administratorului drumului public sau organului care a dispus măsurile de ordine și siguranță publică. Poliţia va avea obligaţia de a înştiinţa proprietarul despre locul în care maşina a fost depozitată.
Citeşte şi Oraşul fără maşini personale. Ce ţară europeană vrea să elimine necesitatea deţinerii unui automobil
Dacă ridicarea maşinii nu se poate face din cauza gabaritului acesteia, atunci poliţiştii vor putea dispune blocarea acesteia, se arată în proiectul de lege.
Sancţionat va fi proprietarul maşinii şi nu conducătorul auto, mai spune textul proiectului. Vehiculul ridicat sau blocat va fi restituit după ce se va face dovada achitării tarifelor la care are dreptul administratorul drumului public sau operatorul economic autorizat. Tarifele vor trebui publicate pe pagina de internet a operatorului sau administratorului public. Dispoziţia de ridicare sau blocare va putea fi contestată în instanţă.
Proiectul de lege se află în dezbatere publică.