PNL a validat 14 candidaţi pentru Primării. Emil Boc intră din nou în cursa pentru Cluj UPDATE

Biroul Politic Național al PNL a validat, luni, 14 dintre propunerile de candidați ai formațiunii la funcția de primar de municipiu reședință de județ și trei nominalizări la președinția unor consilii județene.
Iulian Tudor
18 ian. 2016, 08:22
PNL a validat 14 candidaţi pentru Primării. Emil Boc intră din nou în cursa pentru Cluj UPDATE

UPDATE Biroul Politic Național al PNL a validat luni 14 dintre propunerile de candidați ai formațiunii la funcția de primar de municipiu reședință de județ și trei nominalizări la președinția unor consilii județene, a anunțat copreședintele liberalilor Vasile Blaga, într-o conferință de presă la finalul reuniunii.

Cei 14 candidați validați sunt: Mircea Hava — Alba Iulia, Gheorghe Falcă — Arad, Dragoș Luchian — Bacău, Ștefan Boboc — Brăila, Emil Boc — Cluj Napoca, Pavel Badea — Craiova, Petru Mărginean — Deva, Nicușor Ciumacenco — Galați, Daniel Cârjan — Drobeta Turnu Severin, Marius Bodea — Iași, Andrei Voloșevici — Ploiești, Ioan Popa — Reșița, Marius Bălașa — Slatina, Nicolae Robu — Timișoara.

Pentru președinția unor consilii județene au fost validate următoarele candidaturi: Ionel Palăr — Bacău, Alin Tișe — Cluj, Eugen Pârvulescu — Teleorman.

Citeşte şi: Un primar din Alba cere să fie demis din PNL pe motivul că este „băsist”

Potrivit secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, luni sunt stabiliti jumatate dintre candidatii PNL pentru primariile resedintelor de judet, urmand ca pana la sfarsitul lunii februarie, cu fiecare sedinta a conducerii PNL sa fie validate noi si noi nume, iar in februarie lista sa fie completa.

„Pe ordinea de zi a tuturor şedinţelor de BPN extins, din următoarea lună, va fi un punct fix, validarea candidaturilor pentru primarii de municipii reşedinţe de judeţ şi pentru cei care candidează la preşedinţia CJ”, a declarat, pentru Mediafax, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Liberalii au validat candidaturile la alegerile locale din 14 municipii reşedinţe de judeţ, din rândul cărora fac parte Alba Iulia, Timişoara, Cluj şi Iaşi. Pentru Bucureşti, liberalii au anunţat oficial, la ultimul Consiliu Naţional, candidatura lui Cristian Buşoi, fără ca aceasta să fie validată prin vot.

Ilie Bolojan a afirmat că BPN al PNL va discuta şi o recomandare adresată filialelor de a aloca o treime din locurile de consilieri municipali şi judeţeni pentru “oameni noi”.

„Va fi o recomandare către toate organizaţiile noastre de a aloca o treime din locurile de pe listele de consilieri municipali şi judeţeni pentru oameni noi, din afara partidului sau din linia a doua sau a treia a PNL. Va fi o politică de înnoire a partidului care va fi asumată de conducerea centrală şi recomandată tuturor filialelor”, a precizat Ilie Bolojan.

Desi nu vor mai fi alesi prin vot direct, PNL vrea sa desemneze si candidati la sefia Consiliului Judetean. Acestia vor fi meniti sa traga lista de consilieri judeteni, propusi de liberali, cat mai sus in preferintele electoratului ca ulterior, in cazul unei majoritati PNL, sa fie alesi presedinti de CJ de catre membrii acestuia.

Totodata acestia vor trebui sa faca echipa cu candidatul la primaria resedinta de judet, pentru ca potrivit lui Bolojan, este esentiala colaborarea dintre cei doi pentru dezvoltarea orasului si a judetului in cazul unei victorii.

Iata cativa dintre candidatii PNL care ar urma sa fie validati luni, o parte dintre ei fiind primari in functie, potrivit Hotnews.ro:

1. Alba Iulia: Mircea Hava – primar in functie, 59 ani; a facut parte din vechiul PDL)

2. Arad: Gheorghe Falca – primar in functie, 48 ani; vechiul PDL

3. Pitești: Narcis Ionuț Sofianu – consilier judetean Arges, avocat

4. Bacău: Dragoș Luchian – senator, 47 ani; vechiul PNL

5. Brăila: Cătălin Boboc – senator, 39 ani; presedintele Comisiei Juridice din Senat; vechiul PNL

6. Reșița: Ioan Popa – Om de afaceri, fondatorul companiei de paste fainoase Pangram Resita, cea care detine marca „Monte Banato”. A aparut in Topul Forbes 2011

7. Cluj: Emil Boc – primar in functie, 49 ani; vechiul PDL

8. Craiova: Pavel Badea – fost fotbalist, 47 ani

9. Galați: Nicușor Ciumacenco – fost viceprimar; vechiul PDL. Urmeaza sa fie lansat in cadrul Galei Premiilor PNL, programată să se desfășoare pe 22 ianuarie, la eveniment sunt așteptați copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga

10. Giurgiu: Florian Nicolae – deputat, 55 ani

11. Miercurea Ciuc: Marius Tepeluș – vechiul PNL; presedinte PNL Miercurea Ciuc

12. Deva: Petru Mărginean – primar in functie

13. Iași: Marius Bodea – directorul Aeroportului Iasi

14. Drobeta Turnu Severin: Daniel Cârjan – viceprimar in functie; vechiul PNL; 35 ani

15. Târgu Mureș: Dorin Florea – Primar in functie; vechiul PDL

16. Slatina: Marius Bălaşa – Fost sef al Inspectoratului Scolar Olt. În 2010 a demisionat din PDL, iar după o absenţă de trei ani de pe scena politică a decis să se înscrie în PNL.

17. Ploiești: Andrei Voloșevici – Senator independent, afiliat grupului parlamentar PNL. Primarul din perioada 2008-2012 din partea PDL; 39 ani. De profesie avocat.

18. Suceava: Ioan Bălan – deputat PNL de Suceava; 48 ani; vechiul PDL

19. Alexandria: Florin Titirișcă – Consilier local; vechiul PDL

20. Timișoara: Nicolae Robu (Primar in functie, ales in 2012 din partea USL. A fost din 2004 rectorul Universității „Politehnica” din Timișoara, ales de Senatul UPT de două ori, în 2004 și 2008; 60 ani.

21. Bucuresti: Cristian Busoi

În Constanta, copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca se pregateste un candidat supriza, „un om de carieră, un om cu un CV extraordinar, este un om absolut special”.

De asemenea, nu sunt definitivati candidatii la niciunul dintre cele sase sectoare ale Capitalei. Pana in prezent, numele vehiculate sunt deputata Diana Tusa la Sectorul 1, Razvan Sava la sectorul 4, Ovidiu Raetchi la sectorul 5, Razvan Mironescu la sectorul 6.

PNL precizase ca, in urma sondajelor din luna decembrie, a desemnat o parte dintre candidati. Urmeaza insa ca acestia sa fie in continuare testati in sondaje, pana la desemnarea finala.

Un alt punct al ordinii de zi a BPN PNL îl reprezintă priorităţile legislative ale liberalilor din Camera Deputaţilor şi din Senat.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?