Senatorul Viorel Badea a vorbit la telefon de 3.000 de euro pe lună. Replica parlamentarului VIDEO

Senatorul Viorel Badea a depăşit plafonul abonamentului de telefonie mobilă cu 3.000 de euro. Deşi demnitarul de diaspora susţine că a vorbit numai în interes de serviciu, şefii i-ar cere să-şi plătească factura din propriul buzunar, potrivit România TV. Senatorul a transmis un drept la replică, precizând că nu a solicitat acoperirea acestei sume din bugetul Senatului şi că în fiecare lună îi este retrasă din indemnizaţia de parlamentar o anumită sumă pentru acoperirea datoriei.
Iulian Tudor
08 ian. 2016, 06:56
Senatorul Viorel Badea a vorbit la telefon de 3.000 de euro pe lună. Replica parlamentarului VIDEO

În şedinţa Biroului Permanent al Senatului din data de 2 decembrie 2015 a fost luată în disucţie scrisoarea senatori lor Viorel Badea şi Adrian Anghel, aleşi în circumscripţia electorală nr. 43 străinătate, prin care solicită modificarea abonamentului pentru telefonia mobilă prin care solicită modificarea abonamentului la telefonia mobilă.

„Ei cer să le fie alocate 400 de minute pe lună pentru convorbiri internaţionale şi roaming”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, şeful Senatului.

„La 10 noiembrie 2015, domnul senator Badea înregistra un debit din depăşiri la convorbirile telefonice externe de 13.000 de lei! (…) Eu nu-mi permit să angajez cheltuieli. Eu sunt preşedintele Senatului şi eu nu-mi permit să angajez cheltuieli de dimensiunea asta fără să am aprobarea Biroului permanent sau fără să existe o bază legală. (…) cum să spun? Vine cineva şi face cheltuieli şi lasă că plăteşte Senatul, că e ca la Taica Lazăr, nu mi se pare normal”, a precizat Tăriceanu, potrivit  stenogramei şedinţei Biroului Permanent al Senatului.

Citeşte şi: Ingeniozitatea unui BĂRBAT depravat: Un pervers şi-a filmat vecina pe geam cu un TELEFON MOBIL şi o oglindă

Discuţia a pornit după ce senatorii Viorel Badea şi Adrian Anghel au cerut să li se schimbe abonamentele de pe telefoanele de serviciu, potrivit România TV.

„Noi doream pur si simplu să ni se aloce 400 de minute în roaming pentru că noi nu avem nevoie de cele 700 de minute să vorbim în ţară. (…) Banii pe care i-am cheltuit acolo, i-am cheltuit în interes de serviciu. Eu nu mi-am dat seama şi cei de la contabilitate mi-au zis după aproape un an, vedeţi că aveţi sumă restantă foarte mare, mi-a cazut cerul în cap”, a declarat Viorel Badea pentru România TV.

Parlamentarii de diaspora se simt nedreptăţiţi pentru că au acelaşi statut ca parlamentarii ale căror colegii se află pe teritoriul României.

„Iau aceeaşi sumă forfetară şi aceeaşi indemnizaţie ca un coleg care merge la Ialomiţa. Numai în Basarabia, Serbia şi Ucraina un minut de convorbire este 2 euro”, a mai precizat senatorul.

Colegiul de parlamentar al lui Viorel Badea cuprinde Europa şi Asia.

Replica senatorului Viorel Badea

Senatorul  precizează că nu a solicitat acoperirea acestei sume din bugetul Senatului. Acesta a adăugat că în fiecare lună îi este retrasă din indemnizaţia de parlamentar suma de 1.677 lei pentru acoperirea acestei datorii.

„În primul rând, doresc să vă transmit că aceasta este o informație eronată. NU am solicitat NICIODATĂ, nici public, nici în reuniunile Biroului Permanent al Senatului acoperirea acestei datorii din bugetul instituției, și chiar mai mult decât atât, lunar îmi este oprită din indemnizație suma de 1.677 lei pentru acoperirea acestui debit, debit creat în timpul exercitării madatului de parlamentar, în interes de serviciu.

Singurul lucru pe care l-am solicitat Biroului Permanent al Senatului, împreună cu domnul senator Anghel Adrian, a fost alocarea unui număr de 400 de minute/lună pentru convorbiri internaționale și roaming (a se vedea documentul atașat). Menționez, de asemenea, că în momentul de față abonamentele de telefonie mobila ale parlamentarilor cuprind 700 de minute naționale, dar niciun minut internațional și roaming.

Din stenograma publicată pe site-ul Senatului, rezultă că președintele Senatului, domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, nu întelege întocmai obiectul solicitării noastre și abordează, în intervenția sa, un aspect nerelevat de semnatarii documentului atașat.

În al doilea rând, datoria despre care s-a vorbit este înregistrată în bună măsură încă din mandatul anterior și, cu toate că mi se rețin lunar bani pentru acoperirea acesteia, cheltuielile telefonice lunare depășesc această sumă, iar datoria se acumulează în continuare. Din această cauză și privind natura activității specifice exercitării legale a mandatului de parlamentar de diaspora, am considerat necesară introducerea în abonamentele telefonice ale celor doi senatori aleși în Circumscripţia electorală nr.43, a 400 de minute/lună pentru convorbiri internaționale și roaming, minutele naționale fiind inutile desfășurării activității de parlamentar de diaspora”, se arată în dreptul la replică al lui Viorel Badea.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?