Șerban Huidu comentează controversa „Românii au talent”. Ce crede despre băiețelul-minune: „Mi se pare îngrozitor. Trebuie sa înceteze!”

Rareș Prisăcariu a câștigat ultimul sezon al emisiunii „Românii au talent”, însă acest lucru a născut nenumărate controverse. Serban Huidu a intervenit în acest scandal și comentat anumite aspecte ale situației care au fost ignorate de alte persoane.

14 mai 2023, 13:16
Șerban Huidu comentează controversa „Românii au talent”. Ce crede despre băiețelul-minune: „Mi se pare îngrozitor. Trebuie sa înceteze!”

Ultimul sezon al emisiunii concurs „Românii au talent”, respectiv sezonul 13, a fost câștigat de un băiețel de numai 7 ani, pe nume Rareș Prisăcariu. Acesta a reușit să impresionez publicul și să pună mâna pe cecul de 120.000 de euro. Băiețelul este din Botoșani și afirmă că este pasionat de actorie. Totuși, finalul acestui concurs a stârnit nenumărate controverse, fiind foarte multe persoane care au criticat situația.

În acest context, Șerban Huidu a comentat această situație, accentuând faptul că acest lucru nu este firesc pentru un copil de 7 ani și că de cele mai multe ori astfel de copii- minune apar din visele nereușite ale părinților.

Citește și: Legătura neștiută dintre Mihai Mărgineanu și Șerban Huidu: „N-a fost nimic premeditat, gândit, e destinul”

„Povestea începe acum câteva săptămâni cu Rareș. Un băiețel din Botoșani a recitat la Virgil Ianțu în emisiune, niște versuri din Eminescu. Toată lumea a explodat spunând că ce nemaipomenit e puștiul. Și da, are putere de memorare si o mimica excelentă. Dar e un copil oameni buni.

E un copil de nici 7 ani expus la o televiziune, în mii de articole etc. Rareș nu este un motiv de laudă. Este expresia neputinței noastre de a ne găsi adevărați lederi nepopuliști cu carismă și convingători. Nu un băiețel care și-a sacrificat copilaria învățând versuri patriotice reprezintă viitorul. Nici încercarea jalnică de a îl exploata. Viitorul îl reprezintă puterea tinerilor de a discerne, puterea liberului arbitru, puterea unui sistem de valori care să îi faca oameni buni și mai ales corecți.

Asta nu se învață pe dinafară peste noapte, memorând și recitând niste versuri pe care nici nu le intelege un copil de 7 ani. M-am uitat atent la toate înregistrările. La 7 ani sa citesti 200 de carti si sa le memorezi? E un talent, dar exploatarea lui și moartea copilăriei sunt de condamnat. Și știți ce e grav? În toate articolele apărute după emisiune nu am gasit măcar unul să spună asta”, a scris prezentatorul TV pe serbanhuidu.ro.

Șerban Huidu apus punctul pe i

„În concluzie: performanța în orice domeniu vine la pachet cu sacrificii. De la gimnastică la matematică, de la înot la fizică cuantică. Mi se pare îngrozitor însă ca nimeni să nu realizeze că zâmbetul sincer al unui copil cu adevărat fericit nu se compară cu nimic. E unul dintre cele mai frumoase lucruri ce ni se pot întâmpla în viață.

Din păcate, asupra multor copii se revarsă frustrările si neîmplinirile părinților. Cred sincer că această formă de presiune trebuie sa înceteze. Și cred că datoria părinților este tocmai aceea de a îndruma, asculta, încuraja copilul. Sistemul de valori de care vorbeam nu poate sa apară peste noapte. El are nevoie de timp, înțelegere, înțelepciune si dragoste pentru a se naste”, a mai scris Șerban Huidu.

Citește și: Şerban Huidu revine la Cronica Cârcotașilor. Va prezenta noul sezon alături de Codruţ Kegheş – Dezbrăcatu’