Tonetele cu obiecte de cult vor fi instalate exclusiv pe strada Arhitect G.M. Cantacuzino, din spatele Mitropoliei, până la intersecţia cu strada Colonel Langa, ca şi în curtea Facultăţii de Teologie. Aici va fi montat şi un cort pentru cazarea pelerinilor care nu au alte posibilităţi de găzduire în Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.
„Sfânta Parascheva este cunoscută în popor şi ca «Sfânta Vineri», iar, anul acesta, hramul cade tocmai într-o zi de vineri. Sfânta Parascheva era cinstită în Moldova cu mult înainte ca sfintele moaşte să fie aduse la Iaşi. Prima biserică cu hramul sfintei, cea de la Roman, este atestată la 1408, în timp ce sfintele moaşte au fost aduse în 1641. Sperăm ca pelerinii care vor veni în acest an la Iaşi să primească mângâierea sufletească şi duhovnicească pe care o caută. Mulţi vin să-şi umple, ca să zic aşa, bateriile sufleteşti. Noi le vom sta la dispoziţie şi ne vom strădui să le venim în întâmpinare cu tot ce este nevoie”, a spus preotul vicar Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei.
În curtea Mitropoliei va fi instalat un cort pentru acordarea primului ajutor. Mitropolia va pregăti pachete cu alimente, ceai şi cafea pentru pelerini. Aceştia vor avea la dispoziţie şi 650 de pelerine de ploaie.
Ordinea publică pe parcursul Sărbătorilor Iaşului va fi asigurată de 700 de poliţişti şi jandarmi. Forţele de ordine locale, provenite din rândurile Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Poliţiei Locale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe şi Jandarmeriei vor fi sprijinite de efective ale grupărilor mobile de jandarmi din Bacău şi Braşov.
Citeşte şi Sf. Cuvioasă Parascheva 2016: conferinţe şi evenimente editoriale prezentate de editura Doxologia