Visul este o miscare a mintii, in vreme ce trupul se afla nemiscat, scrie almeea.ro. Nalucirea este o clintire a mintii, in timp ce trupul este treaz. Nalucirea este o reprezentare a ceea ce nu exista in realitate. Diavolii s-au apucat sa ne tulbure prin visuri. Ne arata in visuri cum rudele noastre plang, mor, se necajesc si se chinuie din pricina noastra. Cel care crede in visuri seamana cu cineva care alearga dupa umbra sa si se straduieste sa o prinda.
Citeşte şi DOAMNE FEREŞTE. Elena Merişoreanu. „Am visat că Ionela Prodan mă chema la ea….”
Diavolii slavei desarte apar in somnul nostru in chip de profeti. Sireti cum sunt, isi dau seama ca unele lucruri se vor intampla in viitor si ni le prevestesc. Iar cand acestea se realizeaza, noi ramanem uimiti si cugetul ni se mandreste la ideea ca ne-am apropiat de harul proorociei. Celor ce cred in el, acest diavol le pare profet adevarat. Insa, celor care nu-l baga in seama li s-a dovedit ca e mincinos. Deoarece, ca existenta spirituala ce este, vede ce se intampla in atmosfera; si cand observa ca cineva moare, alearga indata la cei ce au mintea slaba si le prevesteste aceasta in vis.
Diavolii nu cunosc nimic din viitor prin putere de precunoastere. Pentru ca atunci si magii ar fi putut sa ne spuna dinainte ziua mortii noastre. In somnul nostru, de multe ori, diavolii se „prefac in ingeri de lumina” (II Corinteni 11, 14) si iau chipul Sfintilor Mucenici, pe care ii arata ca vin catre noi. Astfel, dupa ce ne trezim ne scufundam in mandrie si bucurie. Semnul prin care vei deosebi amagirea este acesta: ingerii ne arata iadul, judecata si pierzania si astfel ne fac sa ne trezim, rusinati si plini de intristare.
Daca incepem sa credem in visurile diavolilor, mai tarziu vom fi batjocoriti de acestia si cand vom fi treji. Cel care crede in visuri este complet neintelept si nepriceput, iar cel care nu crede in ele este cu adevarat cuminte si intelept.