„Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a — nu intenționăm să renunțăm la ele, pentru că tocmai aceste lucruri ne conectează la sistemele de educație europene, la sistemele de educație din țările OECD cu care ne comparăm, mă refer la acele 65 de țări. Testările PISA se bazează și pe aceste testări intermediare. Ele sunt utile, dar trebuie să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor testați fie că vorbim de clasa a II-a, a IV-a, a VI-a”, a spus ministrul, cu prilejul prezentării raportului privind starea învățământului din București pentru anul școlar 2014-2015.
Demnitarul a afirmat că rezultatele la testările PISA vor fi îmbunătățite treptat, pe măsură ce noile programe școlare intră în funcțiune.
„Am avut locul 49 din 65 la testările PISA din anul 2009, locul 45 din 65 la testările din 2012, vom avea la sfârșitul anului 2016 rezultatul pentru testările din anul 2015, avem și trebuie să avem o îmbunătățire treptată pe măsură ce noile programe școlare intră în funcțiune, pe măsură ce reușim să schimbăm abordarea cadrului didactic, dar rezultate spectaculoase vor fi obținute după ce acest proces se va încheia”, a spus Cîmpeanu.