„După ani de zile de tergiversări, ani de zile de discuţii şi proiecte nefinalizate, iată că putem să anunţăm – Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi se face. Este onorant că vom lansa această aplicaţie astfel încât veţi vedea cum va arăta viitorul spital din oraşul dumneavoastră. (…) Acest lucru este posibil datorită implicării autorităţilor locale. Consiliul Judeţean şi Primăria au fost parteneri de nădejde, fără de care noi nu puteam finaliza acest proiect. Da, Spitalul Regional Iaşi se va face. Există finanţare, există bunăvoinţă, şi cred că e un moment foarte important pentru că suntem în an centenar”, a declarat ministrul Sănătăţii, în deschiderea întâlnirii de lucru în cadrul căreia au fost prezentate studiul de fezabilitate şi proiectul viitorului Spital Regional de Urgenţe Iaşi.
La eveniment mai participă, alături de oficialii guvernamentali, autorităţi locale, reprezentanţi ai BEI şi ai echipei de consultanţi care au realizat proiectul.
Municipalitatea ieşeană a început demersurile pentru acest proiect la sfârşitul anului 2016, iar prin intermediul unei hotărâri a CLM a fost aprobată transmiterea unui teren în suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, amplasat în zona Moara de Vânt, din domeniul public al Primăriei Iaşi în cel al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii. În toamna anului 2017, printr-o Hotărâre de Guvern, a fost aprobată înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Sănătăţii a terenului respectiv.
Municipalitatea ieşeană a realizat deja studiile necesare obţinerii avizelor.
În prezent, proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi este cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul naţional, celelalte două fiind Craiova şi Cluj – Napoca.