„Noi intenţionăm să semnăm contractul de proiectare şi de execuţie la ‘Steaua’ şi la ‘Arcul de Triumf’ la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. În paralel, stadionul ‘Steaua’ va fi demolat în totalitate, va face obiectul unei proceduri distincte, care începe în paralel cu anunţul de licitaţie, proiectare şi execuţie, în aşa fel încât, la semnarea contractului, stadionul ‘Steaua’ să fie demolat în totalitate. La ‘Rapid’ şi la ‘Arcul de Triumf’ sunt lucrări de reabilitare, vor fi doar demolări parţiale şi fac obiectul unei singure proceduri, dar stadionul ‘Steaua’ va fi demolat în totalitate până la semnarea contractului, până la începutul lunii iulie„, a declarat Manuela Pătrăşcoiu.
Oficialul CNI a subliniat că pentru stadioanele „Steaua” şi „Arcul de Triumf” contractele de proiectare şi execuţie urmează să fie semnate „la începutul lunii iulie”, iar pentru „Rapid”, probabil cu o lună întârziere, având în vedere că se aşteaptă hotărârea de guvern privind indicatorii tehnico-economici.
Manuela Pătrăşcoiu a prezentat în conferinţa de presă şi o serie de date privind cele patru stadioane.
Astfel, stadionul „Steaua” va avea o capacitate de 30.500 de locuri, iar valoarea estimată a lucrărilor, care include TVA, taxe, avize, precum şi costul demolării vechii arene, este de 301.771.470 de lei inclusiv TVA (64.877.557 de euro).
Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, care urmează să fie reabilitat, modernizat şi transformat în Centru sportiv de excelenţă, va avea o capacitate de 8.100 de locuri, iar costul lucrărilor se ridică la o valoare estimată, potrivit studiului de fezabilitate, de 126.409.876 de lei inclusiv TVA (27.234.117 de euro).
Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu”, ce va fi consolidat şi modernizat, astfel încât să îndeplinească toate condiţiile impuse de UEFA, va avea o capacitate de 14.000 de locuri şi o valoare estimată a lucrărilor în studiul de fezabilitate de 121.131.080 de lei (26.049.649 de euro).
Despre stadionul „Dinamo”, şefa CNI a precizat că noua arenă ar urma să fie construită pe locul velodromului din cadrul complexului sportiv. „Pentru stadionul ‘Dinamo’ s-a dorit iniţial reabilitarea stadionului existent, însă din cauza problemelor juridice ale amplasamentului, acesta nu poate fi preluat în cadrul programelor derulate de CNI. Clubul sportiv Dinamo a depus la CNI documentaţia vizând un nou amplasament destinat construcţiei unui stadion nou. Dată fiind schimbarea amplasamentului, după clarificarea tuturor aspectelor de natură juridică, în data de 5 martie 2018 a fost înaintată în cadrul MDRAP propunerea de introducere a amplasamentului în Lista sinteză a subprogramului Complexuri sportive în vederea demarării ulterior a procedurii de aprobare a indicatorilor tehnico-economici la nivel de studiu de prefezabilitate, respectiv studiu de fezabilitate„, se arată în prezentarea făcută de oficialul CNI la conferinţa de presă de la Palatul Victoria.