Poliţişti şi studenţii de la Medicină au organizat o acţiune pentru a-i face mai responsabili pe şoferi. Astfel, studenţii de la Medicină s-au deghizat în victime pentru a-i face pe şoferi să se gândească de două ori înainte de a apăsa pedala de acceleraţie.
Timp de şase ani, numărul morţilor pe şosele din România s-a aflat pe o pantă descendentă. De la peste 3.000 de decese în 2008, la 1.800 în 2014. Trendul s-a schimbat anul trecut, când numărul morţilor a început să crească din nou. Aproape 1.900 de oameni au murit în 2015 în accidente rutiere.
Viteza excesivă rămâne principala cauza a accidentelor.
„O atitudine de „care pe care”. Nu există respect nici pentru legislaţia rutieră şi din păcate nici pentru ceilalţi participanţi la trafic„, a declarat Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie.
„Pe drumul public sunt participanţi la trafic şi se pot expune oricând unui eveniment rutier atunci când nu respectă regulile de circulaţie„, a precizat Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti.
În Capitală, în anul 2016, s-au petrecut peste 400 de accidente rutiere, în care 63 de oameni şi-au pierdut viaţa. Principala cauză a fost trecerea neregulamentară a trecerii de pietoni.
De Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Acidentelor Rutiere, locuitorii din Călăraşi au avut parte de o lecţie de condus preventiv.
Anual în lume, peste un milion de oameni mor din cauza acicdentelor rutiere. Aproape jumătate dintre ei sunt pietoni, biciclişti şi motocilişti.
Citeşte şi O sută de lampioane au fost lansate spre cer în amintirea victimelor accidentelor rutiere