‘Luigi s-a născut în România în 1999. El a fost adoptat șase luni mai târziu și de atunci a crescut în zona orașului Cambridge, în prezent urmând cursurile școlare la Culford, în vestul comitatului Suffolk. Iar acum, poate cel mai interesant lucru, el a preluat funcția de președinte al organizației de tineret al UKIP din acest comitat’, notează publicația citată.
Adolescentul de 16 ani explică faptul că a aderat la UKIP întrucât ‘este total de acord în legătură cu presiunile migrației’. ‘Cu cât am citit mai mult, cu atât m-am întrebat de ce trebuie să facem parte din această Europă. Vreau ca imigrația să fie un lucru bun. Percepția generală este aceea că UKIP este complet anti-imigrație, ceea ce este absolut fals. Noi suntem pro-migrație, dar anti-imigrație în masă. Trebuie doar să privești la români, de exemplu. Mulți dintre românii care vin aici sunt calificați — medici, avocați și așa mai departe. Totuși, lucrul acesta este în general ignorat. Percepția dominantă este negativă, pentru că o proporție infimă de români care vin în Marea Britanie apar în ziare întrucât sunt implicați în scandaluri legate de ajutoarele sociale, în infracțiuni sau altele. Prin controlarea migrației și a propriilor noastre granițe, ceea ce putem face este să aducem cei mai buni români, medici și avocați, și să dăm din nou imigrației o bună reputație’, mărturisește el.
Citeşte şi ALEGERI în Marea Britanie: Un politician britanic îi descrie pe români ca fiind „nişte gunoaie”
Există o cauză în care Luigi crede cu pasiune. El a devenit membru al UKIP în urmă cu peste doi ani, ajungând acum să dețină cea mai înaltă poziție în organizația de tineret din comitatul Suffolk.
În această calitate, el va organiza un eveniment în luna aprilie, în perspectiva referendumului organizat în iunie privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană. ‘Încercăm să trimitem mesajul legat de părăsirea UE și că țării, dar și localității Cambridge, i-ar fi mult mai bine’, subliniază Luigi Morton, care și-a exprimat speranța că ‘argumentele economice’ vor fi suficiente pentru a convinge localnicii pro-UE să voteze pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendum.
Pe termen mai lung, tânărul afirmă că o carieră în politică va fi luată în calcul numai după ce va obține un ‘job adevărat’. ‘Nu vreau neapărat să continui în politică full time și cred că ar trebui să intri în politică după ce intri în lumea reală. Trebuie să ai un job și să te confrunți cu provocări adevărate — probleme fiscale, sociale — înainte de a merge să le spui altora ceea ce trebuie să facă’, adaugă liderul organizației de tineret a UKIP din comitatul Suffolk.