Dieta presupune ca timp de două zile pe săptămână, neconsecutive, femeile să îşi reducă aportul caloric la doar 500 de calorii, iar bărbaţii la 600. Adică un sfert din cât mâncăm într-o zi obişnuită.
Citeşte şi Postul este folositor sau dăunător pentru copii? Răspunsul bisericii te va uimi
„Sunt mai multe metode prin care se obţine această restricţie calorică. S-a constatat întâi pe studii pe musculiţe şi apoi pe animale ceva mai mari, pe şoricei, că un aport scăzut de calorii, dar cu menţinerea nutrienţilor esenţiale, vitamine, proteine, minerale, grăsimi sănătoase, ar duce la prelungirea vieţii. Organismul primind mai puţină energie face economie, adică trage de timp în ideea în care urmează să se reproducă într-un viitor cumva mai îndepărtat. În acest caz, postul se referă la scăderea cantităţilor de mâncare şi a caloriilor totale, deci nu neapărat un post religios. Un meniu de acest tip ar însemna să mănânci foarte puţin, şi anume într-o zi: 50 gr. de carne, 300-400 gr. de legume, 20-30 de gr. de nuci şi seminţe, un ou, nişte cantităţi foarte mici”, a declarat, la România TV, Cristi Mărgărit, nutriţionist.
În celelalte zile, adepţii regimului pot să consume ce vor, fără restricţii. După trei săptămâni de monitorizare, cercetătorii au descoperit că dieta protejează organismul împotriva diabetului, a cancerului, conduce la pierderea în greutate şi de asemenea, stimulează longevitatea.
Citeşte şi Dieta O2: Fii în formă primăvara asta, fără să numeri calorii