Kelemen Hunor: Vom da şi noi o şansă astăzi PSD-ALDE la votul din plen

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se întâlneşte luni cu liderul grupului deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru a discuta despre votul privind învestirea noului Guvern.
Filip Stan
29 ian. 2018, 08:57
Kelemen Hunor: Vom da şi noi o şansă astăzi PSD-ALDE la votul din plen

UPDATE. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, că Uniunea a decis să dea o şansă astăzi PSD-ALDE la votul din plenul al Parlamentului, prin urmare va vota în favoarea Cabinetului Dăncilă.

UPDATE. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că a avut, luni dimineaţă, o întâlnire cu liderul PNL, Ludovic Orban, la iniţiativa acestuia. Kelemen a spus că UDMR va lua la ora 14.00 o decizie privind votarea Cabinetului Dăncilă, iar despre întâlnirea cu Orban a spus că, pentru a fi convins cu câteva ore înaintea votului, discuţiile trebuie să înceapă cu luni înainte.

Întrebat dacă l-a convins Ludovic Orban, Kelemen Hunor a răspuns: ”Oricine vrea să discute cu mine, uşa e deschisă. M-a sunat aseară târziu, l-am resunat în această dimineaţă, am băut o cafea şi cu asta, basta. N-am ce să vă dau informaţii mai interesante. Noi vom lua o decizie la ora 14.00. Nu era o chestiune de a mă convinge. Ca să mă convingi înainte de vot cu câteva ore, trebuie să începi discuţiile cu săptămâni, cu luni înainte. Deci, din acest punct de vedere, lucrurile sunt mai complicate. Dar nu asta este important. Important este că a vrut să ne vedem, ne-am văzut”.

În ceea ce priveşte afirmaţia sa că programul de guvernare a fost făcut la Ministerul Agriculturii, între două beri, liderul UDMR a spus că este bine să ai simţul umorului.

”Vă dau un singur exemplu. Dacă vă uitaţi la capitolul transporturi, am impresia că unii s-au uitat la harta României acum 100 de ani, cu ocazia Marii Uniri, fiindcă la Autostrada Transilvania au făcut nişte chestii absolut halucinante. Braşov-Sibiu niciodată nu a fost parte a Autostrăzii Transilvania. Ei au băgat acolo, fără să existe autostradă de la Braşov la Târgu Mureş, nici măcar proiectul nu e făcut. Apoi, partea de autostradă de la Câmpia Turzii la Ungheni au băgat la Montana, parcă se duce către Iaşi. Din acest punct de vedere am spus că cel care a scris acel capitol probabil nu a avut o hartă la îndemână”, a explicat Kelemen Hunor.

Orban, după întâlnirea cu Kelemen Hunor: A fost un schimb de impresii, de păreri, eu am expus argumentele mele

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, după întâlnirea cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, că reprezentanţii Uniunii urmează să ia o decizie referitoare la susţinerea Guvernului Dăncilă în cadrul întâlnirii grupurilor parlamentare reunite ale UDMR, de la ora 14,00.

„O să ia o decizie UDMR, aşa cum a anunţat, în cadrul grupurilor parlamentare, şi vom afla ce decizie vor lua. (…) A fost un schimb de impresii, de păreri, eu am expus argumentele mele. Evident, ei o să ia o decizie în forurile lor statutare. Vă daţi seama că nu fac parte din acea categorie de persoane care dezvăluie discuţiile tete-a-tete”, a afirmat Orban.

Cele două întâlniri au loc înainte de plenul comun al Parlamentului privind învestirea Guvernului Dăncilă, conform surselor citate de Agerpres. Săptămâna trecută, Ludovic Orban a anunţat că liberalii vor purta discuţii cu toate grupurile parlamentare şi cu parlamentari individual pentru a-i convinge să nu voteze învestirea Guvernului Dăncilă.

Duminică, el a precizat că liberalii vor vota împotrivă, la vedere, la învestirea Guvernului Dăncilă şi a făcut apel la parlamentarii care „mai au capul pe umeri şi mai au un pic de sensibilitate faţă de soarta României” să facă la fel.

Citeşte şi: Guvernul PSD-ALDE 3. Miniştrii propuşi primesc pe rând aviz favorabil în comisii

„Am decis în Biroul Politic Naţional, împreună cu grupurile parlamentare, că vom vota împotrivă, la vedere, la învestirea Guvernului, deci nu vom vota acest Guvern, că vom continua comunicarea, dialogul şi încercarea de a convinge oricare parlamentar din actuala majoritate. Facem apel către parlamentarii minorităţilor şi UDMR şi, de asemenea, către parlamentarii care mai au capul pe umeri şi mai au un pic de sensibilitate faţă de soarta României să voteze împotriva învestirii acestui Guvern. Orice parlamentar din PSD care ştie că Dragnea duce România în prăpastie, că Dragnea va duce PSD-ul spre prăbuşire totală, dacă vrea să scape de Dragnea, acum este ocazia, acum este ceasul al doisprezecelea”, a declarat liderul PNL.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?