Protestatarii se alătură astfel ortacilor de la Mina Lonea, aproape 250 dintre aceștia refuzând să mai iasă la suprafață după ce și-au efectuat schimburile de lucru, potrivit Agerpres.
„În subteranul Minei Vulcan se află circa 300 de mineri de la schimburile 4 și 1 (schimbul de noapte și cel de dimineață, n.r.). Oamenii vor să știe ce se întâmplă cu complexul pentru că se tem de ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor„, a declarat președintele sindicatului de la Mina Vulcan, Ioan Ciubotaru.
Minerii din cele două schimburi se află într-o zonă situată pe o galerie principală, aproape de un puț de intrare în subteran.
Ortacii de la Vulcan se solidarizează cu cei aproape 250 de mineri de la Lonea, din toate cele patru schimburi, care se află blocați în subteranul exploatării de 24 de ore. Cel puțin 15 dintre protestatari s-au declarat luni seara și în cursul nopții în greva foamei.
Șase mineri au fost scoși din subteran, pe timpul nopții deoarece li s-a făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi dintre ei au fost transportați la spital, au precizat surse oficiale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.
La poarta minelor Lonea și Vulcan au fost trimise două mașini de ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță și SMURD Hunedoara, care vor acorda asistența medicală în caz de necesitate.
Protestul minerilor a început luni dimineața, când schimbul 1 de la Mina Lonea s-a blocat în subteran, nemulțumiți de situația de insolvență în care se află CEH și de perspectiva ca societatea să intre în faliment. Minerii au cerut să li se prezinte măsurile concrete de salvare a CEH și poziția oficială a Ministerului Energiei în ceea ce privește viitorul societății.