TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI. Utilizatorii Google trebuie să răspundă la cinci întrebări: 1) Ce faceţi de obicei vineri seara? 2) Dvs. şi cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă apăreţi la o petrecere cu ţinute identice. Cum reacţionaţi? 3) Alegeţi o gustare 4) Ce calităţi căutaţi la un partener? 5) Alegeţi un hobby. Apoi, TESTUL DE ZIUA PĂMÂNTULUI de la Google le va spune cu ce animal se aseamănă cel mai bine din punct de vedere al comportamentului.
TEST DE ZIUA PĂMÂNTULUI 2015. În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariţia fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimi Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată ”semn al prosperităţii”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.
CLICK PE POZĂ pentru Testul de Ziua Pamantului
Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.
După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.
În 2015, Ziua Pământului se concentrează asupra mobilizării a milioane de oameni pentru a crea un mediu durabil, sănătos prin ecologizarea comunităților din întreaga lume. În prezent, peste jumătate din populația lumii trăiește în orașe. Pe măsură ce populația urbană crește și efectele schimbărilor climatice se agravează, noi cetățenii acestora trebuie să construim și să dezvoltăm orașele asigurând un mediu optim de viață.
Pentru următorii doi ani, campania ”Orașe verzi” va mobiliza populația la nivel mondial pentru o nouă eră, a ”orașelor verzi”, în care, alături de oameni, să poată trăi și celelalte viețuitoare, în ecosisteme specifice fiecărei specii.
Anual, la 22 aprilie, peste 190 de țări organizează manifestări publice la nivel comunitar, național și internațional pentru protejarea planetei. Prin expunerea de materiale pe ecrane uriașe sau afișe sunt prezentate consecințele schimbărilor climatice.
De la San Francisco la San Juan, de la Beijing la Bruxelles, de Moscova la Marrakesh, oamenii vor planta copaci, vor face curat în comunitățile lor, acțiuni ce se înscriu în ”campania verde” pentru ocrotirea mediului.
Ziua Pământului în 2007 a reușit cea mai mare mobilizare la nivel planetar, numărul cetățenilor care au luat parte la activitățile desfășurate în mii de locuri (precum: Caracas, Ucraina, Kiev, Tuvalu, Filipine, Manila, Venezuela, Togo, Spania, New York, Londra și Madrid) fiind estimat la un miliard.
Ziua Plantei Pământ a fost inițiată de senatorul american Gaylord Nelson ca zi de luptă împotriva poluării. Simbolul ales pentru această sărbătoare a planetei Terra este litera grecească teta de culoare verde pe fundal alb.
A fost marcată pentru prima dată la 22 aprilie 1970, când aproximativ 20 de milioane de americani au participat la manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, manifestații reunite sub numele de ”Ziua Pământului”. Efectul acestei demonstrații de amploare a fost covârșitor, aducând în atenția opiniei publice poluarea ca una dintre cele mai mari probleme ale omenirii.
Ca urmare a acestor manifestații, senatorul american Nelson a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanțelor toxice, a calității apei etc.
La 23 aprilie 2009, prin Rezoluția 63/278, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 aprilie ca Ziua Internațională a Mamei Pământ (International Mother Earth Day).
O altă inițiativă a ONU pentru planeta noastră a fost Rezoluția 60/192 din 22 decembrie 2005 prin care anul 2008 era proclamat Anul Internațional al Planetei Pământ.
În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.
Google îşi modifică ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.