Tiberiu Urdăreanu, Sorin Oancea şi Cozmin Guşă, audiaţi ca martori în dosarul lui Ludovic Orban

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, Cozmin Gușă și Sorin Oancea, directorul B1 TV, vor fi audiați, în calitate de martori, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care Ludovic Orban este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.
Iulian Tudor
20 sept. 2016, 09:52
Tiberiu Urdăreanu, Sorin Oancea şi Cozmin Guşă, audiaţi ca martori în dosarul lui Ludovic Orban

La primul termen pe fond al procesului desfășurat marți, avocatul lui Ludovic Orban a solicitat reaudierea celor trei în calitate de martori, precum și a altor două persoane, respectiv Antonel Tănase (mandatar) și Felix Pintilie (angajat B1), potrivit Agerpres. Cererea avocatului a fost admisă de instanță.

În sala de judecată, Ludovic Orban a precizat că nu dorește să fie judecat prin procedura simplificată, urmând să dea o declarație în fața instanței la următorul termen al procesului stabilit pentru 18 octombrie.

Pe de altă parte, la intrare în sediul ÎCCJ, Orban a declarat că rechizitoriul întocmit de DNA este „destul de subțire”. „Nu am luat niciun ban. Nu am folosit în niciun fel influența. În 26 de ani de carieră nu am fost suspectat de corupție„, a mai spus Orban.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Orban ce îi urează lui Victor Ponta de ziua acestuia. „Am să spun un lucru care poate o să-l surprindă pe Ponta. În momentul în care a început urmărirea penală împotriva mea, Ponta a dat o declarație pe care sper să o regrete în sinea lui, și anume că Dumnezeu îi pedepsește pe proști și pe ticăloși. Eu niciodată nu voi spune așa. Îi doresc sănătate și îi doresc și lui să aibă parte în instanță de obiectivitate”, a replicat Orban.

Potrivit DNA, la data de 1 martie, Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care liberalul fusese nominalizat să candideze la funcția de primar al municipiului București.

„La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni”, susțin procurorii.

DNA precizează că omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Ludovic Orban o deținea în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție a acestuia în domenii de interes pentru omul de afaceri.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Obiectele care îți influențează viața. Ce ar trebui să poarte fiecare zodie
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?