Parlamentarii PMP au semnat moţiunea de cenzură. Ce condiţie a pus pentru a susţine noul Guvern

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat luni că toţi senatorii şi deputaţii PMP au semnat moţiunea de cenzură, el precizând că susţinerea pentru viitorul guvern este condiţionată de înfiinţarea unui minister pentru Relaţia cu Republica Moldova.

23 sept. 2019, 08:47
Parlamentarii PMP au semnat moţiunea de cenzură. Ce condiţie a pus pentru a susţine noul Guvern

„Am discutat şi cu domnul preşedinte Orban (PNL – n.r.) şi cu ceilalţi lideri de partid, legat de moţiune. Moţiunea intră în linie dreaptă. Toţi parlamentarii, senatorii şi deputaţii PMP, au semnat moţiunea, susţinem că este momentul potrivit ca România să aibă un nou guvern, un nou prim-ministru, fie el şi pentru un an de zile doar, într-un guvern provizoriu până la alegerile generale care vor avea loc anul viitor, alegerile parlamentare, iar condiţia ca PMP să participe la o eventuală majoritate guvernamentală, într-un eventual Cabinet, este ca statul român în acord cu Rezoluţia adoptată de Parlamentul European (Rezoluţia PE din 19 septembrie 2019 referitoare la importanţa memoriei istorice europene pentru viitorul Europei – n.r.) să aibă curajul să înfiinţeze un minister pentru Relaţia cu Republica Moldova. Credem că avem suficientă expertiză şi ne dorim ca guvernele viitoare ale României să nu mai aibă reţineri în a aborda cu mai mult curaj această chestiune ce ţine de interesul naţional al României”, a precizat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă, la sediul PMP, conform Agerpres.

El a reiterat că PMP va susţine „orice guvern”, fie făcând parte din el, fie prin sprijin parlamentar, însă condiţia este aceea a înfiinţării Ministerului pentru Relaţia cu Republica Moldova.

”Vorbim de relaţia statului român cu 4 milioane de români, parte dintre ei deznaţionalizaţi, dar există toate premisele şi există precedent şi în Europa şi nu numai prin care se creează asemenea structuri la nivel guvernamental care urmăresc implementarea unor politici de apropiere a celui de-al doilea stat românesc de România”, a subliniat Tomac.