„PMP va face o iniţiativă publică de susţinere pentru declanşarea unui referendum privind introducerea votului electronic. Considerăm că statul este suficient de matur şi pregătit pentru a implementa votul electronic la toate tipurile de alegeri. Cred că semnalul pe care îl dă PSD în momentul de faţă poate fi combătut doar printr-un referendum prin care cerem ca votul electronic să fie introdus în mod obligatoriu şi toţi cetăţenii români, indiferent unde locuiesc, să poată vota”, a declarat Tomac, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că un proiect de lege care prevedea introducerea votului electronic la alegerile prezidenţiale a primit aviz negativ în Comisia de administraţie din Senat.
„La începutul acestei sesiuni am primit de la doamna prim-ministru Dăncilă un punct de vedere care mă îngrozea, pentru că doamna Dăncilă ne comunica că este inoportun să introducem votul prin corespondenţă pentru alegerea preşedintelui din raţiuni ce ţin de buget. Am crezut că acel punct de vedere reprezintă doar o parte din ceea ce mi se părea nerealist din punct de vedere politic, dar iată că astăzi linia pe care a trasat-o doamna Dăncilă, probabil împreună cu Liviu Dragnea, devine realitate. În urmă cu puţin timp, Comisia de administraţie din Senat, care trebuie să pregătească raportul cu privire la legea privind alegerea preşedintelui, prin care noi am propus ca cei 4,5 milioane de cetăţeni români care locuiesc peste hotare să poată vota prin corespondenţă, a dat un aviz negativ faţă de această propunere. Subliniez că la alegerile prezidenţiale de anul viitor vom avea din nou cozi de kilometri întregi în faţa misiunilor diplomatice, pentru că PSD face din nou aceeaşi greşeală pe care a făcut-o în 2014, îngrădind un drept fundamental pe care îl au cetăţenii români şi anume dreptul la vot. Considerăm că este o acţiune premeditată pe care PSD o pregăteşte drept răzbunare faţă de diaspora şi o vom contesta prin toate mijloacele politice pe care le avem la dispoziţie”, a susţinut preşedintele PMP.