UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (21:30), nu mai sunt probleme de trafic pe DN1Braşov – Bucureşti.
Pe DN6 Alexandria- Bucureşti, între localităţile Ghimpaţi şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu), încă se circulă în coloană.
Pe DN7, în judeţul Argeş, coloana de maşini se întinde între localităţile Prislopu Mic şi Drăganu. Dar, având în vedere că pe raza localităţii Bascov traficul rutier a început să reintre în condiţii normale, peste aproximativ o jumătate de oră circulaţia se va fluidiza.
Pe DN65 Slatina – Piteşti, traficul areintrat în normal.
Peautostrada A1, la intrarea înBucureşti dinspre Piteşti, cu toate că traficul este încă intens, bulevardul Iuliu Maniu poate prelua un număr mare de autovehicule, deoarece poliţiştii rutieri acţionează în intersecţii, pentru fluidizarea circulaţiei.
UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (19:45), traficul rutier încă este intens pe DN1Braşov – Bucureşti. În Buşteni şi de la Posada până la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, pe unele porţiuni cu viteză normală, iar pe altele cu viteză redusă (aproximativ 20 km/h).
În acest moment, cel mai greu se circulă pe DN65 Slatina – Piteşti, întrelocalităţile Lunca Corbului şi Albota (judeţul Argeş), dar şi pe DN6 Alexandria – Bucureşti, de la Văcenipână în Drăgăneşti-Vlaşca (judeţul Teleorman) şi între localităţile Naipu şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu).
De asemenea, se circulă cu mare dificultate pe DN7, de la intrarea în localitateaargeşeană Bascov până pe Dealul Negru, însă coloana a început să se fragmenteze (pe unele porţiuni se rulează cu viteză normală). Mulţi automobilişti încetinesc mai mult decât este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă (la Valea Ursului), iar în zona Bascov se desfăşoară o sărbătoare locală.
Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu,între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până îndata de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii lapasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă.
În județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe obandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.
În zona de lucru de la Râu Vadului se circulă uşor îngreunat, dar la Cârligu Mic sunt coloane de autovehicule în ambele sensuri.
În judeţul Ialomiţa, pe DN2(E85), înainte de intersecţia cusens giratoriu de la Urziceni (cu DN1D şi str.1918), s-au format coloane pe sensul de mers către Bucureşti. La fel şi la intrarea în localitatea Coşereni dinspre Urziceni, din cauza unei tamponări. Autoturismele implicate au fost scoase în afara carosabilului, iar traficul va reveni la normal.
Pe DN21, în judeţul Călăraşi, la intrarea în localitatea Drajna Nouă dinspre Slobozia, din cauza trecerii la nivel cu calea ferată, după lăsarea barierelor, se aşteaptă în coloană.
Pe autostrada A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti, viteza scade până la 60 km/h. Se circulă în coloană, relativ fluent.
Mare atenţie! Circulaţia în condiţii de aglomeraţie, în coloană, îi determină pe unii conducători auto să accelereze pe porţiunile mai libere. Astfel, creşte riscul producerii unor accidente ale căror cauze sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers şi depăşirea neregulamentară. În plus, intervine oboseala la volan, se precizează în comunicatul Centrului Infotrafic.
UPDATE Traficul rutier se desfășoară cu dificultate, luni după-amiază, pe DN 1, în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, în condițiile în care turiștii care și-au petrecut minivacanța de Paște la munte se întorc acasă.
Pe sensul de mers Brașov-București al DN 1 se circulă în coloană pe segmentul de drum dintre Azuga și Bușteni, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu.
De asemenea, o altă coloană s-a format în zona Comarnic, unde se circulă cu aproximativ 20 km/oră.
Traficul este aglomerat și DN 1A, pe sensul de coborâre dinspre Brașov către Ploiești, pe această rută circulându-se sensibil mai lejer decât pe Valea Prahovei, a precizat sursa citată.
Traficul rutier se desfăşoară cu greutate luni, pe Valea Prahovei, pe DN 73 (Predeal – Râşnov) şi DN1A (Cheia), fiind semnalate intensificări ale traficului şi pe DN6 (Alexandria – Bucureşti) şi DN7 (Râmnicu Vâlcea – Sibiu). Aglomeraţie este şi la principalele puncte de intrare în România.
Se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, de la intrarea în Buşteni şi până în apropiere de Predeal, dar şi la Comarnic. Numărul de autovehicule a crescut şi pe sensul opus, astfel că s-au format coloane în Buşteni şi la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti. Poliţiştii recomandă ruta alternativă, DN1A Săcele – Cheia -Ploieşti însă avertizează că pe acest drum, în apropiere de Măneciu există porţiune în lucru. Traficul este intens şi pe DN73A Râşnov – Predeal. S-a format o coloană de maşini la intersecţia cu DN1.
Aglomeraţie mare este şi pe drumul dintre Bran şi Moieciu, pe DN73, în judeţul Braşov, unde, de asemenea, se circulă în coloană.
Traficul este intens şi pe DN6 Alexandria – Bucureşti. Între localităţile Drăgăneşti-Vlaşca şi Vităneşti (judeţul Teleorman), dar şi între Valea Plopilor şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu), se circulă în coloană.
Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Câinenii Mici din judeţul Vâlcea şi Lazaret din judeţul Sibiu este aglomerat pentru că se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată. Circulaţia este deviată pe un drum lateral.
La Vama Veche, pe sensul de intrare în ţară, traficul este extrem de aglomerat. Aici, timpul mediu de aşteptare, înainte de control, depăşeşte o oră.
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spun că, după ora 12.00, s-a aglomerat foarte mult, astfel încât a fost nevoie ca din cele patru artere – două pe intrare, două pe ieşire – trei artere să fie le destinate celor care intră în ţară. Poliţia de Frontieră le recomandă celor care se întorc din Bulgaria să folosească şi intrarea prin punctul de control de la Negru Vodă, dar şi pe cel din Giurgiu, unde podul Giurgiu-Ruse este deschis şi se poate circula pe ambele benzi, informează News.ro.
O altă recomandare a oficialilor din Poliţia de Frontieră este folosirea aplicaţiei destinate telefoanelor mobile, care arată valorile de trafic în timp real.
Trafic supravegheat din aer
Două elicoptere vor coordona eficient efectivele de Poliție Rutieră, iar peste 400 de aparate radar acționează pentru siguranța cetățeanului, a spus Valentin Ioniță, comisar în cadrul Direcției Rutiere a Poliției Române, luni, în cadrul unei declarații de presă pe tema măsurilor luate privind întoarcerea din minivacanță.
„Avem peste 400 de aparate radar care acționează pentru siguranța cetățeanului și salvarea de vieți omenești. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul a două unități de aviație, respectiv două elicoptere. (…) Elicopterele au fost ridicate de la sol pentru a coordona foarte eficient efectivele de Poliție Rutieră”, a menționat Valentin Ioniță.
Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a afirmat că două elicoptere ale MAI se vor alătura dispozitivului de Poliție Rutieră pentru a asigura supravegherea aeriană a traficului.
Valentin Ioniță a spus că se așteaptă în această perioadă creșterea numărului de autovehicule în trafic și un flux foarte mare de autovehicule, în special pe principalele artere ce converg către zonele turistice.
El a declarat că Poliția Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară și adaptată condițiilor de trafic, să nu se angajeze în depășiri riscante și să păstreze o distanță corespunzătoare față de toți participanții la trafic.
„În baza planului de măsuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu a suplimentat efectivul de polițiști care au acționat în această perioadă (a sărbătorilor pascale n.r.), respectiv un număr de 13.000 de polițiști care au acționat zilnic în stradă pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, cu precădere în zona lăcașelor de cult. Astfel, în această perioadă am reușit să îmbunătățim gradul de siguranță rutieră, sens în care suntem prezenți pentru creșterea siguranței cetățeanului și pentru reducerea numărului de accidente rutiere”, a adăugat comisarul.