Traian Băsescu, despre momentul în care România a pierdut trenul Schengen. ”Eram intrați de 10 ani”

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit vineri, la Prima News, despre aderarea României la spațiul Schengen din urmă cu 12 ani, dar a dezbătut și alte subiecte de interes la nivel național.

26 apr. 2024, 23:27
Traian Băsescu, despre momentul în care România a pierdut trenul Schengen. ”Eram intrați de 10 ani”

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit vineri, la Prima News, despre aderarea României la spațiul Schengen, dar a dezbătut și alte subiecte de interes la nivel național.

Te-ar putea interesa și Traian Băsescu îl face praf pe Mircea Geoană. Îi pune la îndoială loialitatea faţă de România: „Ce putere l-a numit la NATO?”

Fostul președinte Traian Băsescu a dezvăluit vineri, la Prima News, că țara noastră a ratat aderarea în Schengen în 2012, atunci când Parlamentul a votat suspendarea sa.

„Știți că am avut această recompensă pe masă în 2012. Cine vrea să ia concluziile Consiliului European, de șefii de stat și de guvern, fără nici o obiecție. Scrie acolo clar: aderarea în Schengen a României și Bulgariei. Trebuia să se producă la 1 octombrie.

Din păcate, a apărut suspendarea din 2012. România a căzut din condiția de stat de drept și și-au mai amintit de noi în 2024 cu Schengen. Eram de 10 ani intrați în Schengen”, a spus Traian Băsescu.

”Slabi de minte”

Mai mult decât atât, fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara „ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii lor, dându-i ca exemplu pe Adrian Năstase și Valeriu Stoica.

Fostul președinte i-a criticat pe liderii coaliției pentru alegerea lui Cătălin Cîrstoiu drept candidat la Primăria Capitalei.

Citește și Traian Băsescu îl face praf pe Mircea Geoană. Îi pune la îndoială loialitatea faţă de România: „Ce putere l-a numit la NATO?”

„Ce v-am spus că sunt şi slabi de minte, nu numai slabi politicieni? Nu pot să înţeleagă, nu au capacitatea de a înţelege ziua de mâine”, a declarat Băsescu la Prima News.