Traian Băsescu DEZMINTE că vrea să preia UNPR. Ce spune despre politica de ALIANŢE pentru alegeri VIDEO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că Mişcarea Populară şi-a stabilit lista de candidaţi pentru alegerile locale, aceasta urmând să fie dată publicităţii pe data de 16 ianuarie. Băsescu a spus că MP nu va face alianţe politice şi a dezminţit informaţiile potrivit cărora ar urma să preia UNPR.
Ionela Marcu
12 ian. 2016, 13:56
Traian Băsescu DEZMINTE că vrea să preia UNPR. Ce spune despre politica de ALIANŢE pentru alegeri VIDEO

Traian Băsescu a spus, marţi, după o şedinţă a conducerii Mişcarii Populare, că s-a făcut o analiză a pregătirii listelor de candidaţi pentru alegerile locale.

„Analiza va fi definitivata pe data de 16 ianuarie, cand vom avea Consiliu National. În momentul de fata avem candidatii pentru toate municipiile-capitale de judet, dar si pentru municipiile care nu sunt capitale de judet. Lista va fi definitivată pe data de 16 când va fi şi comunicată public.

Ce dezavantaje am constatat legat de alegerile locale, unde obiectivul ramane acelasi – 10-12% vot la consilii. Sigur, ne dorim sa castigam si cateva primarii, dar vom vedea.. Cert este că obiectivul de urmarit este cel politic, adică votul politic care sa ne permita atingerea obicetivului la alegerile legislative de 15-20%.

Constatam in continuare dezavantajele faptului ca domnul Iohannis a promulgat legea alegerilor locale dintr-un singur tur. Este o eroare din mandatul meu, care a avut ocazia sa o corecteze si nu a facut-o. Este un dezavantaj pentru PMP.

Un alt dezavantaj este obligatia de a avea liste de sustinatori pentru cei care candideaza pentru functia de primari.„, precizat Băsescu. 

În ceea ce priveşte politica de alianţe, fostul şef al statului a spus că MP nu are în vedere aşa ceva şi a dezmintit zvonurile potrivit cărora va prelua UNPR.

Vreau sa va spun ca am vazut un zvon controlat cum o sa preiau eu, Micarea Populară, UNPR-ul. Nu exista asemenea discutii, nu avem nicio legatura cu aceasta dezinformare vehiculata in media. Se incearca sa se acrediteze ideea ca si Mişcarea Populară este ca toate partidele, ia traseisti. Nu avem acestă politică. Vrem sa ne mentinem cu emblema de partid noi, chiar dacă eu sunt vechi, iti mai trebuie si batrani pe langa casa (…) Nu avem in vedere preluari nici de la PSD, nici de la UNPR, nici de la PNL, nici de la Geoană, de la nimeni.

Vreau sa intelegeti ca aceasta constructie politica nu este o contructie care sa duca pe cineva la putere. MP e o constructie pentru viitor. Sigur, nu ne avantajeaza faptul ca sunt alegeri in 2016, dar trebuie sa le trecem cu obiective rezonabile. Obiectivul nostru nu este să facem alinaţe cu care să ajungem la putere. (…)

Nu avem ca obiectiv sa negociem cum sa dam cativa ministri. Vom avea, politic, ceea ce vom avea dupa alegeri şi nu pentru a intra in alianţe cu care să guvernam. (…) Deci nu vizam nicio politica de aliante, nu antamam nimic, nu discutam cu nimeni probleme legate de aliante.”, a arătat Băsescu.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Ce să pui peste porumbul fiert ca să iasă delicios și aromat. Trucul genial pe care puține gospodine îl cunosc
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, aproape GOALĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu-i poate acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Românii vor avea mai mult de plată la gaze! Schimbări majore de la 1 iulie!
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rovinieta poate fi achiziționată din 27 iunie și de pe Ghișeul.ro
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE Examen Evaluare Națională 2024 proba scrisă la Matematică: Acestea sunt subiectele și baremele de azi pentru clasa a VIII-a
Capital.ro
Reguli NOI pentru românii care merg la MEDIC. Decizia se aplică legal din 1 iulie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Andrei Rațiu, în vizorul marilor cluburi europene după evoluțiile impresionante de la EURO 2024
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?