Trei miniștri au demisionat din Guvern. Momente grele pentru Executivul de la Chișinău

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii, și Anatolie Topală, ministrul Educației, părăsesc Guvernul Recean. Cei trei miniștri și-au înaintat demisiile, iar demersurile pentru eliberarea lor din funcții vor fi transmise Maiei Sandu.

14 iul. 2023, 13:24
Trei miniștri au demisionat din Guvern. Momente grele pentru Executivul de la Chișinău

Demisii pe bandă rulantă din Guvern la Chișinău. Premierul moldovean Dorin Recean a acceptat vineri demisiile a trei miniștri din cabinetul lui. Este vorba despre Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne în Guvernul de la Chișinău, Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii, și Anatolie Topală, ministrul Educației.

„Luni voi propune președintei Maia Sandu lista noilor miniștri”, a spus premierul moldovean într-un briefing de presă. El le-a mulțumit fiecăruia pentru proiectele realizate și fără a oferi alte detalii.

Citește și: NATO îi cere lui Vladimir Putin să-şi retragă trupele şi armamentul din Transnistria. „Republica Moldova are dreptul de a-şi decide propriul viitor!

„A fost o onoare să servesc țara în calitate de ministru de interne. Mulțumesc pentru încrederea acordată! Mulțumesc echipei afacerilor interne pentru că a avut curajul ca, împreună, să înfruntăm războiul cu toate amenințările lui, să păstrăm liniștea și stabilitatea în țară și să rezistăm în fața crizelor multiple. Onorată să servesc Patria oriunde m-aș afla!”, a scris Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, pe Facebook.

,,Dragi colegi și prieteni, Funcția mea în calitate de Ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a luat sfârșit. Nu știu dacă există sufIciente cuvinte ca să-mi exprim gratitudinea față de echipa mea, cu care am muncit zi de zi ca să aducem Europa, aici, la noi acasă. Și nu, nu exagerez: am depus efortul ca în toate domeniile noastre de activitate să facem progrese: drumuri, poduri, dezvoltare regională și locală, construcție, apă și sanitație. Nu este un caz că domeniile acestui minister sunt primele din cele 20 de activități ale Guvernului. Îi doresc succes viitorului ministru, care va avea mult de lucru, dar cu o astfel de echipă, nimic nu este imposibil”, a scris Lilia Dabija pe Facebook.

În data de 16 februarie a acestui an, Guvernul Recean a primit votul de încredere al Parlamentului, fiind votat de 62 de deputați PAS. De la tribuna Legislativului, noul premier a prezentat programul de guvernare, afirmând că Executivul va menține pacea şi va accelera reforma justiției.

”O reformatare completă a puterii, alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate – aceasta este singura cale de ieșire din catastrofa socio-economică la care Maia Sandu și PAS-ul ei au adus țară”, a scris Igor Dodon, citat de unimedia.md.