Tudor Postelnicu nu poate spune nici acum care este personajul pozitiv dintre Elena şi Nicolae Ceauşescu.
„Când se făcea politică e foarte greu să faci deosebire. Totul era în jocurile politice. Şi într-un prezidiu, şi într-o vizită. Într-o vizită se respecta protocolul. E un proverb românesc: erau o apă şi-un pământ”, spune Tudor Postelnicu.
Despre Lina Ciobanu, fost ministru al Industriei Uşoare şi o apropiată a Elenei Ceauşescu, Tudor Postelnicu spune că nu era îndreptăţită să o facă pe Elena „urâtă şi proastă”: „Lina Ciobanu era o prietenă foarte apropiată a Elenei Ceauşescu, foarte dusă în spate. Caracterul omului e grozav, e din ăla de potcoavă. E de potcoavă de Olt. Dacă ea a putut să spună… Vai de capul meu! Un profesor universitar să fi zis, un medic care aspira să obţină un titlu, să fi zis un intelectual aşa, dar cu cine transpiri ducându-l în spate, parcă sună…”.
Tudor Postelnicu a vorbit şi despre jocurile de societate din vremea comunismului, dar şi despre cine îi vizita cel mai des pe soţii Ceauşescu. „Emil Bobu şi soţia erau unii dintre cei mai apropiaţi de ei şi, mă rog, invitaţii ocazionali nelipsiţi. Invitaţii erau una, erau invitaţi săptămânal, la finele săptămânii, la masă: Bobu, Dăscălescu cu familia, Oprea cu familia”, îşi aminteşte Postelnicu.
Pentru jocurile de societate, soţii Ceauşescu mergeau la club în Primăverii sau la Snagov: „Noi nu aveam acces şi nu participa securitatea acolo, avea garda acolo. Singurele petrecerile la care participau toţi membrii comitetului executiv erau Revelioanele sau o masă dată, ştiu eu, de 23 August, ce se mai dădea seara”.
În ceea ce priveşte zvonurile potrivit cărora Nicolae Ceauşescu îl pregătea pe fiul său Nicu să preia conducerea ţării, Tudor Postelnicu susţine că nu sunt adevărate. Dictatorul nu voia să cedeze încă funcţia. „Nici nu concepea să lase funcţia, dar cu toate astea l-a lăsat să intre în politică. L-a pus prim secretar la judeţ. Şi acolo a fost o poveste mare. Să-i mai spargă şi din anturaj, dar şi să-l călească. Acolo învăţa alfabetul actului de conducere”, povesteşte Postelnicu.
Fostul ministru de Interne al regimului Ceauşescu ştia că Nicu Ceauşescu era bolnav chiar de la Elena. Nu a discutat însă niciodată cu Nicu despre starea lui de sănătate: „Cunosc de la mama lui, de la ea. Eu eram prieten cu el, nu pot să spun că nu, dar evitam probleme de sănătate, că ştiam că are ce are. Ea îmi spunea că l-a dus la Viena, eu eram la partid, cu ani în urmă îl dusese, până să vin eu, înainte de ’78. De trăit mai trăia (şi dacă nu era înjunghiat la revoluţie, n.r.), dar de bolnav era bolnav. Aşa că e greu să discuţi cu un om chiar dacă îţi e prieten, pentru că îi loveşti rana, i-o adânceşti, e mai greu”, a mai spus Tudor Postelnicu.