Un interlop, dat în urmărire internaţională timp de 9 ani, a transmis live de la aeroport VIDEO

După ce poliţiştii ieşeni s-au chinuit aproape un deceniu să-l aducă în ţară pe Belgian Tănase, interlopul a venit de unul singur, cu avionul, şi le-a arătat sfidător degetul mijlociu autorităţilor. Belgian a aşteptat ca pedeapsa primită în 2007 să i se prescrie, iar familia sa a transmis în direct, pe Facebook, venirea la Iaşi cu avionul a interlopului. Și pentru ca umilinţa autorităţilor să fie şi mai mare, poliţiştii spun că Belgian a fost arestat, în Franţa, pe 30 august, însă eliberat deoarece, cu patru zile înainte, o instanţă din Iaşi îi anulase mandatele de executare a pedepsei.
Iulian Tudor
14 sept. 2016, 11:20
Un interlop, dat în urmărire internaţională timp de 9 ani, a transmis live de la aeroport VIDEO

Justiţia ieşeană trece zilele acestea prin una dintre cele mai umilitoare situaţii din istoria sa. Cunoscutul interlop ieşean Belgian Tănase, membru al clanului ţigănesc condus de Cosmos Tănase, s-a întors de unul singur în ţară după ce autorităţile române au încercat, timp de 9 ani, să îl captureze pentru a-l băga după gratii, scrie ziaruldeiasi.ro.

Belgian a venit în ţară pe 12 septembrie, cu avionul ce a aterizat la Iaşi la 16.30, şi care a venit de la Paris. Interlopul a decis să vină în ţară fără a se mai ascunde după ce cu doar câteva zile înainte condamnarea sa de patru ani de închisoare a fost declarată prescrisă de justiţie.

Ulterior, în timpul unei petreceri, Belgian a apărut şi el într-o transmisiune live pe aceeaşi reţea socială şi a arătat celor care îl priveau degetul mijlociu, gândindu-se, probabil, la poliţiştii care au încercat aproape un deceniu, fără noroc, să îl prindă.

Curajul lui Belgian Tănase de a se întoarce la Iaşi ascunde în spate fie o incompetenţă, fie o rea-credinţă a autorităţilor care ar fi trebuit să se asigure că interlopul îşi execută pedeapsa primită în 2007, când a primit patru ani de închisoare pentru infracţiuni rutiere. „Ziarul de Iaşi” a aflat că, încă din 2008, la nivelul Curţii de Apel Iaşi exista informaţia că Belgian locuieşte în Franţa, adică fix ţara din care Belgian s-a întors alaltăieri. Rămâne un mister de ce autorităţile ieşene nu au putut sau nu au vrut să îl extrădeze pe interlop.

Belgian Tănase, fratele mult mai cunoscutului interlop Cosmos, a fost condamnat definitiv, în iunie 2007, la patru ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat pentru conducere fără permis şi refuz de prelevare probe biologice. Interlopul a fost condamnat cu executare întrucât nu se afla la prima faptă de acest gen, el mai fiind acuzat de infracţiuni rutiere. Înainte de decizia definitivă, anticipând că ar putea merge la puşcărie, Belgian a fugit misterios din ţară. Se întâmpla tot în 2007, atunci când autorităţile române au decis să îl dea în urmărire generală pe interlopul ieşean.

În iunie anul acesta, urmăritul general Belgian Tănase a introdus o acţiune de contestaţie în anulare la Judecătoria Iaşi, invocând că mandatul de executare a pedepsei de patru ani s-a prescris şi cerând anularea acestuia. La scurt timp, o acţiune similară a introdus şi Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei, care, de asemenea, a cerut anularea mandatului din cauza prescripţiei. Decizia instanţei a venit pe 26 august, atunci când, pe lângă mandatul de executare a pedepsei a fost anulat şi mandatul european de arestare emis după ce Belgian a fost dat în urmărire generală. Din acel moment, Belgian ar fi putut veni oricând în România, fără ca niciun poliţist să îl poată atinge măcar cu un deget. Pe 30 august, adică la patru zile după ce mandatul lui Belgian fusese anulat, autorităţile franceze l-au arestat pe interlop în baza mandatului european. După ce au primit înştiinţarea că acesta este nul, francezii l-au eliberat pe Belgian, iar acesta a putut veni la Iaşi din nou, după 9 ani, pentru a-şi îmbrăţişa copiii şi rudele.

Citeşte şi O femeie, urmărită internaţional pentru complicitate la omucidere, prinsă în Braşov


 


Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Obiectele care îți influențează viața. Ce ar trebui să poarte fiecare zodie
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?