Un nou caz şocant în România: copil vândut pe 8.000 de lei unui cetăţean german. Anchetă DIICOT, prima reacţie din Guvern

Ministrul Familiei intervine după cazul socant al unui copil de 6 ani a fost scos din țară cu acte false de un cetățean german care l-a cumpărat cu 8.000 de lei printr-un intermediar de la părinții lui. Președintele protecției copilul se va deplasa de urgență in Germania pentru a ajuta la repatrierea minorului. Mai mult decât atât, psihologul de la DGASPC Gorj a declarat că fetița cea mare abia aștepta ca cineva să o scoată din familie.
Filip Stan
26 apr. 2024, 11:37
Un nou caz şocant în România: copil vândut pe 8.000 de lei unui cetăţean german. Anchetă DIICOT, prima reacţie din Guvern

Un copil din Gorj ar fi fost vândut în Germania pentru suma de 8.000 de lei. Procurorilor DIICOT au deschis o anchetă şi încearcă să afle cum a fost posibil ca acest copil în vârstă de şase ani să fie vândut unui cetăţean german, cum a fost posibil ca acesta să treacă graniţa, ce acte au fost folosite pentru această tranzacţie şi cu implicarea căror funcţionari, pentru că ar fi vorba despre o procură falsă.

Băieţelul în vârstă de şase ani ar fi fost vândut în luna decembrie a anului trecut. Familia din care provine minorul ar avea mai mulţi copii, dar nu era monitorizată de DGASPC, întrucât nu a ridicat probleme de niciun fel.

Ion Iliescu, urmărit penal la 94 de ani. Procurorii din dosarul Mineriadei i-au adus la cunoștință calitatea de inculpat
Autorităţile au aflat de această tranzacţie în momentul în care pe adresa Direcţiei de Protecţie a Copilului din Gorj a apărut o sesizare în care se solicita să se verifice dacă minorul se află la domiciliu.

La începutul acestei luni, echipele de la DGASPC au mers acasă la familie şi nu au găsit acest copil, iar în urma verificărilor au aflat că ar fi fost vândut cu suma de 8.000 de lei.

De la casa familiei au fost ridicaţi imediat şi ceilalţi doi minori care au fost găsiţi, o fetiţă de opt ani şi un băieţel de doi ani şi şase luni, care au fost daţi unor asistenţi maternali.

Tânăr bătut cu bestialitate și tâlhărit pentru că nu a răspuns la salut într-o sală de păcănele. A câștigat peste 70.000 de lei daune morale și materiale
Cazul a fost comentat de ministrul Familiei, Natalia Intotero, care a dat asigurări „din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă”.

„In judetul Gorj exista dosar instrumentat de DIICOT. DGASPC a fost sesizat in urma unei solcitari din Germania de la autoritatile pt Protectia Copilului. Ii solicit presedintelui pt protectia copilului in urm zile sa se deplaseze in germania pentru discutii repatrierii copilului intr-un timp cat ma scurt in tara”, a declarat ministrul Familiei, Natalia Intotero, în exclusivitate la România TV.

Întrebată cum a fost posibil așa ceva, Natalia Intotero a spus: „Indiferent câte presiuni ar fi din partea cetățeanului respectiv, cetățeanului străin, asupra autorităților din România, da, pot să confirm că este groaznic ceea ce s-a întâmplat și pot să vă asigur din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă. Facem deja toate demersurile și există un dosar instrumentat de DIICOT și vreau să îi felicit pentru profesionalism, pentru devotare și implicare, în egală măsură”.

„De asemenea, DGASCP Gorj a sesizat DIICOT. Astăzi aflându-mă cu caravana prevenție consum droguri, alte forme de adicție, violență, bullying, la Târgu Jiu, în cursul acestei dimineți, alături de directorul DGASPC Gorj, dar și de psihologi ai instituției, am fost și i-am vizitat pe frații copilului care acum se află în Germania. M-am asigurat că ei sunt bine îngrijiți. Chiar am stat o perioadă destul de îndelungată la discuții cu asistenții maternali, dar și cu cei doi frățiori”, a adăugat ministrul Familiei.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Județul din România care s-a depopulat masiv. Cu greu se mai găsesc candidații la primării
Capital.ro
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Lege nouă pentru cei care stau la bloc! Ce trebuie să facă administratorii
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Cele mai vechi băi termale din România dispar. Doar amintirea mai rămâne din ele
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Maghiarii AU PRIMIT INTERZIS chiar în România. Decizia drastică luată chiar astăzi, 20 MAI
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'