Tânărul în vârstă de 25 de ani, Tom Thornton, ar fi fost victimă a mai multor erori în timpul tratamentului său la Pennine Acute Hospitals NHS Trust din orașul englez Greater Manchester.
Aceste greșeli, dezvăluie acum soția lui Tom Thornton, au fost făcute începând din august 2014, de la prima internare a acestuia în Spitalul North Manchester General, și până la moartea lui, în ianuarie 2015. El se internase inițial acuzând dureri abdominale care persistau de cinci zile.
Managementul defectuos și lipsa comunicării cu familia pacientului au fost câteva dintre problemele pe care le reclamă văduva lui Tom Thornton, potrivit unui proces care se află pe rol, potrivit Manchester Evening News.
Tatăl lui Tom Thornton, Kevin, a spus că „nimeni nu a luat în serios” tratamentul fiului său.
Thornton, care era un jucător de rugby pasionat, ar fi avut încredere deplină în medici, spunându-I tatălui său: „Dacă ei nu sunt îngrijorați, nici eu nu sunt îngrijorat”.
Familia a aflat despre diagnosticul greșit abia după ce au contactat reprezentați ai spitalului pentru a afla dacă boala lui Tom a fost una ereditară.
„Simt că lui Tom nu i-a fost dată nicio șansă. El însemna totul pentru mine. Nu aș vrea să se mai întâmple așa ceva vreodată, pentru nimeni”, a spus în instanță văduva lui Tom, Chantelle.
În ultimele lui săptămâni de viață, Tom Thornton i-a cerut mâna lui Cjantelle, cei doi s-au căsătorit și au devenit părinții unui băiat, Maxwell Joseph – doar cu trei săptămâni înainte de decesul lui.
Medicii l-au diagnosticat cu apendicită, în urma unei ecografii. Thornton a fost programat pentru o intervenție chirurgicală pentru a-i extirpa apendicele în următoarea zi, dar această intervenție a fost amânată.
Profesorul Matthew Makin, director medical al Pennine Acute Hospitals NHS Trust, a spus că amânarea intervenției a fost documentată de doctori, dar nu și motivul – aceasta fiind una dintre primele exemple de înregistrare defectuoasă a documentelor.â
După ce a făcut în sfârșit intervenția chirurgicală, apendicele lui Thornton a fost analizat la un laborator de anatomie patologică de la Spitalul Royal Oldham. Medicul care s-a ocupat de această analiză nu a reușit să identifice celulele canceroase și a confirmat diagnostiucl de apendicită.
Thornton a revenit la spital după aproape două luni, acuzând dureri pe cicatricea de la opereație, dar medical care s-a ocupat de el i-a dat voie să plece acasă, hotărând că nu sunt motive de îngrijorare.
Medicii au crezut că intestinele sale au fost prinse în incizia făcută în timpul intervenției chirugicale, iar Thornton a făcut analize suplimentare.
Abia pe 26 noiembrie în acel an, Thornton a fost diagnosticat cu cancer. El a făcut o singură ședință de chimioterapie, dar cancerul se răspândise prea mult în corpul lui. Thornton a murit pe 28 ianuarie 2015.