Universitatea organizează 45 de programe de studiu de masterat, la 12 facultăţi.
Cele mai multe locuri, 460, vor fi la Facultatea de Inginerie, unde, din cele nouă programe de masterat, două sunt în limba engleză la Materiale şi ingineria fabricării şi Dezvoltare durabilă şi securitate în industrie. Din cele 460 de locuri, 165 sunt la buget, 239 cu taxă, 50 pentru studenţii străini şi şase pentru românii de pretutindeni.
La Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor s-au alocat 401 locuri, dintre care 110 la buget şi 281 cu taxă, pentru opt programe de masterat. La Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor sunt 238 de locuri, din care 120 la buget, pentru trei domenii de masterat, iar la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică sunt 186 de locuri, din care 100 la buget, pentru patru domenii de masterat.
Câte 150 de locuri au primit Facultatea de Litere, cea de Ştiinţe şi Mediu şi cea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru câte trei domenii de masterat.
Cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Arte unde, la singurul program de masterat, Teoria şi practica spectacolului liric, sunt scoase la concurs zece locuri la buget, trei cu taxă şi două fără bursă pentru românii de pretutindeni.
Înscrierile vor avea loc la secretariatele facultăţilor, iar dosarul candidaţilor trebuie să cuprindă diploma de licenţă în original şi anexa în copie (pentru absolvenţii promoţiei 2018 – adeverinţa de absolvire), certificatul de naştere sau de căsătorie, trei fotografii tip buletin, chitanţa de 150 de lei şi cererea de înscriere.
Pentru masterat taxele anuale de şcolarizare sunt de 3.000 de lei/cursant la toate cele 12 facultăţi, iar la studiile de licenţă variază între 2.700 lei /student la facultăţile de Litere, Arte, Economie, Istorie şi 6.500 lei /student la Facultatea de Medicină şi Farmacie.