Printre milionarii prezenţi se numără Wolfgang Porsche, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Daimler-Chrysler, Franz Rauch, producător al celebrei mărci de sucuri, şi Wolfgang Bernhard, preşedintele Consiliului de Administraţie al Volkswagen.
Aceasta este cea de-a doua sesiune de vănătoare din această iarnă, după ce la începutul lunii decembrie, Ion Ţiriac a organizat o vânătoare de cerbi, la Ersig, în judeţul Caraş-Severin.
Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, dr. Remus Moţoc, a declarat că instituţia a primit recent o adresă din partea asociaţiei omului de afaceri Ion Ţiriac prin care se anunţă vânătoarea în zilele de 18 şi 19 ianuarie.
„Avem o solicitare în scris de la fondul de vânătoare din Balc potrivit căreia suntem solicitaţi să asistăm la două partide de vânătoare, organizate de asociaţia domnului Ţiriac, în care se va recolta prin împuşcare vânat”, a declarat Moţoc pentru Agerpres.
DSVSA va efectua prin specialiştii săi recoltarea de probe şi analiza acestora în laborator, precum şi examinarea la faţa locului a carcaselor respective. Se vor prelua probe pentru depistarea pestei porcine clasice, pentru examen trichineloscopic, dar şi pentru a depista eventuale cazuri cu pestă porcină africană.
„Trebuie să fim foarte atenţi dată fiind situaţia din Satu Mare, unde s-a înregistrat focar de pestă porcină africană”, a precizat Moţoc.
La supravegherea sanitar-veterinară vor participa doi medici veterinari, unul din comuna Balc, adică medicul veterinar de liberă practică cu care asociaţia are contract şi medicul veterinar zonal, din Marghita.
După primirea rezultatelor de laborator şi confirmarea calităţii sanogenetice, carcasele verificate vor fi transportate, ca în fiecare an, la unităţi autorizate de abatorizare.
Accesul presei a fost întotdeauna interzis, fiind un eveniment privat.
Citeşte şi Ion Ţiriac, după ultimele evenimente politice: Nu e bine, uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu leul