Victor Ciutacu, după ce ANI l-a acuzat pe Nicușor Dan de abuz în serviciu: „Realizezi ce uriaș aparat de propagandă are sistemul”

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii "Punctul culminant" de la România Tv, a făcut primele declarații după ce ANI l-a acuzat pe Nicușor Dan de abuz în serviciu.

16 feb. 2023, 18:11
Victor Ciutacu, după ce ANI l-a acuzat pe Nicușor Dan de abuz în serviciu: „Realizezi ce uriaș aparat de propagandă are sistemul”

„Realizezi ce uriaș aparat de propagandă are sistemul când vezi cum s-au activat la comandă, coordonat, în sprijinul lui Nicușor Dan, toți ăia care de prin anii 2000 trăiesc exclusiv din înjuratul PSD. Ca, altfel, locurile lor oficiale de muncă, alea care mai sunt la vedere, au rol de acoperire. Altfel, e mișto cum antipesediștii folosesc intru apărarea propriului penal exact argumentele de odinioară ale pesediștilor călcați pe cap de instituții”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Nicușor Dan a fost anul trecut, timp de o lună, în conflict de interese administrativ, a transmis Agenția Națională de Integritate, adăugând că a sesizat Parchetul pentru „abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

„În perioada exercitării mandatului de primar general, Dan Nicușor Daniel a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără mandat de reprezentare, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a afirmat ANI într-un comunicat de presă.

Citește și Victor Ciutacu: „Pentru cine nu s-a născut alaltăieri şi are olecuţă de creier, legătura dintre gonflarea acestui caz și depunerea candidaturilor pentru şefia DNA e evidentă”

Potrivit Agenției de Integritate, „în perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcției de primar general și a funcției de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), Nicușor Dan a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la 11.517.000 lei la 14.517.000 lei. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.”

Citește și Nicușor Dan, reclamat de ANI la Parchetul General. Este acuzat de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă. Reacția edilului

Prima reacție a lui Nicușor Dan

„Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.

2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”, a transmis Nicușor Dan.