Victor Ciutacu, după retragerea pătimită a lui Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei: „Totul e gri, al naibii de gri, se schimbă numai intensitatea negrului amestecat cu albul”

Schimbarile candidatilor la Primaria Capitalei au resetat complet sondajele. Cu o amplă analiză asupra situației vine Victor Ciutacu.

25 apr. 2024, 09:10
Victor Ciutacu, după retragerea pătimită a lui Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei: „Totul e gri, al naibii de gri, se schimbă numai intensitatea negrului amestecat cu albul”

Retragerea pătimită a lui Cătălin Cîrstoiu din cursă și complică, și simplifică lupta pentru Primăria Capitalei, remarcă Victor Ciutacu.

„De ce o complică? Pentru că, din motive imputabile lui sau nu neapărat, medicul era victimă sigură. Iar competiția s-ar fi desfășurat, practic, în doi, Nicușor Dan și Piedone. Cu șanse relativ egale pentru ambii. Odată cu intrarea în cursă a Gabrielei Firea, pe care a mânat-o orgoliul nemăsurat să se arunce în bătălia politică a vieții ei, soarta meciului devine și mai incertă. Aparent, ia de la Piedone și-l eliberează pe Nicușor Dan singur către linia de finish”, susţine Victor Ciutacu, într-o analiză la România TV.

EXCLUSIV – Marcel Ciolacu, față în față cu Victor Ciutacu, la RomâniaTV. Primul interviu după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu și lansarea candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei: „A greși e omenește, a persevera e prostește”

„Dar dacă negocierile subterane vor fi rodnice și, subit, voinicul, spumosul și harnicul edil se îmbolnăvește subit sau își amintește că mai are niște proiecte neterminate la Sectorul 5? Atunci prezumtivii lui votanți se vor îndrepta cu precădere către fosta vedetă tv, mai ales că, sincer vorbind, mandatul ei de primar general nu a fost, sub nici o formă, mai rău decât cel al actualului. În ipoteza asta, cu Piedone retras și cu Burduja ciupind cât se poate de la Nicușor, PSD ar putea reveni triumfal la Capitala pe care a promis că o scoate din frig, mocirlă și gunoi.
De ce o simplifică? Fiindcă acum e momentul unei decizii fruste, categorice, a electoratului. Ori băltește în continuare printre fițele ecologiste de tip rezist și merge înainte asumându-și încă patru ani asemănători ultimilor, ori rupe pisica-n două și votează invers, în speranța, dar fără garanția că Bucureștii vor arăta, totuși, ca o metropolă, nu ca un sat mai mare de câmpie. Opțiune administrativă de mijloc nu există în filmul ăsta. Practic, se vor confrunta două curente profund antagonice ca viziune, dar la fel de permisive și de complice la combinații financiare imorale și spectaculoase”, susţine Victor Ciutacu.

Victor Ciutacu: „S-a dat liber la porceală gravă în campaniile electorale care urmează”

„Oricât ar încerca să idealizeze teoreticienii această campanie, nu există bine și rău, nici alb și negru. Totul e gri, al naibii de gri, se schimbă numai intensitatea negrului amestecat cu albul. Nu vă lăsați prostiți, nu merită nici efortul, nici implicarea pătimașă. În definitiv, aveți de ales un primar general, nu jumătatea de familie pentru o viață întreagă…”, potrivit lui Victor Ciutacu.