Victor Ponta susţine că numărul persoanelor infectate cu coronavirus e de 100 de ori mai mare. „Primim oameni pe care nu îi testăm”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, duminică, la #romaniatv" că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus ar putea fi de 100 de ori mai mare deoarece "primim în ţară oameni pe care nu îi testăm".

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 15:57
Victor Ponta susţine că numărul persoanelor infectate cu coronavirus e de 100 de ori mai mare. „Primim oameni pe care nu îi testăm”

Fostul premier susţine că în momentul de faţă nu se cunoaşte numărul exact al numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

„La vămile din România, în special cele din vest, sunt cozi cu mii de oameni care vin din vest. Primim în ţară oameni pe care nu îi testăm. Nu îi trimitem în carantină pentru că nu mai e loc.

Harta pe care aţi prezentat-o să o înmulţiţi cu 100 şi vă apropiaţi de cifrele reale”, a precizat Victor Ponta, la România TV.

Potrivit europarlamentarului Rareş Bogdan, 240.000 de români au intrat în România doar în ultimele patru săptămâni.

Victor Ponta, despre medicii şi asistentele fără echipamente de protecţie în lupta cu coronavirus. „Este o crimă!”

Fostul premier susţine că medicii şi asistentele medicale trebuie protejaţi deoarce aceştia sunt în prima linie în lupta cu pandemia de coroanvirus.

„Nu îi mai expuneţi la pericolul de a-i îmbolnăvi. Se împlinesc două luni de la anunţul OMS şi noi, 90% dintre medicii şi asistentele medicale din România sunt obligaţi să-şi facă meseria fără protecţie. Este o crimă! Ne batem joc de personalul medical. Nu găsesc o explicaţie la această atitutine criminală”, a pus Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că autorităţile nu pot decide să închidă judeţul Suceava, unde peste 170 de medici şi pacienţi de la Spitalul Judeţean au fost contaminaţi cu noul coronavirus.

„Cred că nu poţi să închizi judeţul Suceava decât dacă te asiguri că oamenii de acolo au cu ce să trăiască. MAI trebuie să fie sigur că oamenii au cu ce să trăiască acolo. Cum adică în închidem? Punem un sigiliu şi îi lăsăm să moară acolo?, a menţionat Ponta.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Cea mai neagră zi, 308 cazuri noi, ne apropiem galopant de scenariul 4. 31 de pacienţi în stare critică