Victor Ponta susţine că pensiile NU vor creşte. „Vor da o ţârâială. În 2021 o să avem acord cu FMI”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, marţi, că pensiile nu vor creşte cu 40 la sută, aşa cum prevede legea în vigoare, iar Guvernul PNL va da "o ţârâială". Fostul premier a avertizat că Executivul vor apela la un acord FMI pentru că "altfel nu are cum să ţină bugetul actual".

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 12:14
Victor Ponta susţine că pensiile NU vor creşte. „Vor da o ţârâială. În 2021 o să avem acord cu FMI”

„Nu cred că vor fi majorate cu cât prevede legea. Vor da o ţărâială”, a afirmat Victor Ponta la Digi24.

Liderul Pro România a amintit despre declaraţiile ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, care a susţinut că Guvernul nu ia în calcul varianta unui acord cu FMI în 2020.

„În 2021 o să avem acord cu FMI pentru că altfel nu are cum să ţină bugetul actual. Dacă ne întoarecem la creşteri de TVA, anul 2021 o să fie mai greu decât 2010”, a avertizat Victor Ponta.

Florin Cîţu: Nu se pune problema unui acord cu FMI. Nu cred în scenariile pesimiste care circulă

În aprilie, Florin Cîţu afirma că nu pune problema unui acord cu FMI și exclude momentan posibilitatea oricărui împrumut care să fie însoțit de condiții. De asemenea, ministrul Finanţelor a spus că nu dorește să discute despre taxe în acest moment și consideră faptul că lecția este învățată din anul 2008.

Citeşte şi: Florin Cîţu vorbeste despre o nouă stare de urgenţă! Va rezista economia? “Da. Aşa cum am fost atunci pregătiţi, sunt pregătit şi acum”

Victor Ponta, despre decizia Guvernului de a nu dubla alocaţiile

Cred că e o greşeală juridică, dar şi economică. Trebuie să reporneşti şi partea de consum (…) Banii din alocaţii s-ar reîntoarce în economie şi în taxe la domnul Cîţu”, a explicat Victor Ponta.

Gabriela Firea, critici la adresa Guvernului Orban: „Mărirea alocaţiilor cu 15% nu acoperă nici scumpirea fructelor”