Viktor Orban, atac dur la adresa liderilor occidentali: ”Sunt cuprinşi de o febră a războiului”

Viktor Orban a lansat vineri un atac dur la adresa liderilor occidentali. Premierul Ungariei acuză Occidentul că este cuprins de febra războiului.

10 mart. 2023, 15:22
Viktor Orban, atac dur la adresa liderilor occidentali: ”Sunt cuprinşi de o febră a războiului”
Viktor Orban, atac dur la adresa liderilor occidentali

Viktor Orban, atac dur la adresa liderilor occidentali. Premierul maghiar susține că lumea este mai aproape ca oricând de situaţia ca un conflict local să se transforme într-un război mondial.

Citește și Viktor Orban a dezvăluit avertismentul făcut de Putin pentru România

Viktor Orban, atac dur la adresa liderilor occidentali

„Liderii lumii occidentale sunt cuprinşi de o febră a războiului, ţinând discursuri în care cer câştigarea războiului, sacrificii suplimentare şi trimiterea de arme din ce în ce mai periculoase în Ucraina”, a afirmat Orban în interviu pentru postul public de radio Kossuth, transmite Agerpres. 

Acesta susține că Ungaria este „practic singura” ţară europeană pro-pace, în afară de Vatican.

Mai mult, Viktor Orban a menționat faptul că în curând s-ar putea ajunge să se discute despre trimiterea de soldaţi în Ucraina.

Premierul maghiar a mai spus că în loc să promoveze pacea în unanimitate, lumea este divizată. El a adăugat că în faţa poziţiei Occidentului de a susţine Ucraina împotriva invaziei ruse, ţările africane, turcii şi chinezii solicită „negocieri de pace”, deoarece multe dintre aceste ţări suferă din cauza consecinţelor războiului, cum ar fi inflaţia şi problemele legate de aprovizionarea cu alimente.

De asemenea, șeful guvernului ungar a spus că în acest context țara sa trebuie să aibă o armată puternică şi, în acelaşi timp, să promoveze pacea.

În aceste momente, Ungaria are nevoie de forţe armate eficiente, iar guvernul lucrează pentru a creşte numărul trupelor care vor fi dotate cu arme moderne, a mai spus liderul maghiar.

„A fi pentru pace nu înseamnă că trebuie să fim lipsiţi de apărare”, a spus şeful guvernului ungar. Acesta a profitat de ocazie pentru a ataca opoziţia de stânga despre care a spus că este „pro-război” şi „atât timp cât este finanţată din străinătate”, este de aşteptat să rămână aşa.

Totodată, Victor Orban nu a pierdut șansa de a ataca din nou SUA pe care le-a acuzat că se află la cârma unei „coaliţii pro-război” în spatele Ucrainei.

„Americanii îi susţin pe ucraineni care luptă eroic, ceea ce nu scade valoarea eroismului ucrainenilor, dar adevărul este că Ucraina nu poate continua să lupte decât atât timp cât SUA spun da”, a afirmat Viktor Orban.

Guvernul condus de Viktor Orban este un aliat important al Moscovei în Uniunea Europeană, care susţine că inflaţia cu care se confruntă ţările UE este consecinţa sancţiunilor împotriva Rusiei pentru invazia sa în Ucraina, pe care le consideră greşite.

Premierul Ungariei susține că eliminarea sancţiunilor legate de război ar fi cel mai rapid mod de a reduce inflaţia, iar Ungaria va continua să se opună măsurilor care ar cauza „cele mai imediate daune” economiei sale.

”Fără sancţiuni, inflaţia ar începe să scadă imediat”, a opinat acesta.

Citește și Lovitură devastatoare pentru Viktor Orban, în premieră: România a blocat programul de investiții al Ungariei în Transilvania