Vrei să pleci la drum cu maşina, cu trenul sau cu avionul? La ce numere de telefon poţi suna să verifici cum se circulă

România se află sub zăpadă, miercuri, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă atât pe autostrăzi şi drumurile naţionale, unele din ele fiind închise, cât şi pe aeroporturi şi calea ferată, unde mai multe trenuri au fost oprite. Pentru a verifica situaţia în timp real a traficului, RomaniaTV.net vă prezintă lista numerelor de telefon utile la care să sunaţi înainte de a pleca la drum: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), CFR Călători şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. 

11 ian. 2017, 09:07

SITUAŢIA TRAFICULUI AUTO

Este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a întocmit o HARTĂ a sectoarelor de drumuri si autostrazi inchise:

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/  si de TWITTER, @CNADNR.

Citeşte şi DRUMURI ÎNCHISE. Sudul ţării paralizat de viscol şi ninsori puternice. Situaţia drumurilor în ţară în timp real

SITUAŢIA TRAFICULUI PE CALEA FERATĂ

Probleme sunt şi pe calea ferată unde aproape 100 de trenuri au fost anulate de CFR Călători, Miercuri, din cauza viscolului.

Autorităţile recomandă ca, înainte de a pleca la drum, să verificaţi cum se circulă. Puteţi apela următoarele numere de telefon

Informaţii telefonice CFR Călători:
• 021/9521 – trafic intern;
• 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti, program L-D – 07:00 -20:00;
• 021.314.5528 – trafic internațional (Gara de Nord București);
• Agenții
• Stații

Clic aici pentru informaţii despre trenurile aflate în circulaţie. Scrieţi numărul trenului în câmpul aferent şi apăsaţi butonul “Informaţii tren”. 

Circulaţia trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de miercuri condiţiilor meteo extreme. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe. In cursul acestei dimineți încercăm să realizăm o legătură dus și una întors de la București (9:30 plecare) către Constanța și retur (7h30 plecare Constanța).
De asemenea, și după-amiază încercăm să realizăm legătura dintre aceste orașe: către Constanța (19h00 plecare din București Nord) și către București Nord (20h30 plecare din Constanța), anunţă CFR Calatori. 

Gabriela Firea, după ninsoarea puternică: „Bucureştenii care nu trebuie să ajungă la o urgenţă să rămână acasă, va ninge până la prânz”

Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza Regionalelor București, Craiova, Galați, Constanța.

Din cele 1300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri.
LISTA trenuri anulate anulate în prezent pentru data de 11 ianuarie 2017 poate fi consultata aici. 

Cum primeşti contravaloarea biletelor CFR

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi,la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

SITUAŢIA TRAFICULUI AERIAN

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă că, miercuri, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, şi că se pot înregistra întârzieri din cauza degivrării avioanelor.

Înainte de a porni în călătorie, cei interesaţi pot verifica situaţia traficului aerian la

Info clienţi

Telefon:021 204 1000
E-mail:[email protected].

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.