Vremea extremă face ravagii. În SUA minimele ajung la minus 50 grade Celsius, în România sunt temperaturi de primăvară VIDEO

Fenomene extreme în ultimele zile ale acestui an. Temperaturi neobişnuit de calde sau de reci, precum şi o serie de evenimente cel puţin ciudate s-au petrecut peste tot în lume.
Filip Stan
29 dec. 2017, 16:11
Vremea extremă face ravagii. În SUA minimele ajung la minus 50 grade Celsius, în România sunt temperaturi de primăvară VIDEO

Un val de frig extrem a afectat nordul Statelor Unite şi Canada. Temperaturile au ajuns până la minus 50 de grade Celsius, iar stratul de zăpadă a depăşit un metru. Frigul a provocat moartea unei persoane în statul Ohio. Iar în Canada, autorităţile au instituit stare de urgenţă.

Căderile masive de zăpadă au creat probleme vineri pe aeroporturile şi şoselele din Marea Britanie, care se confruntă cu un val de frig, informează AFP. În Scoţia, aeroportul din Glasgow a fost nevoit să-şi întrerupă activitatea timp de o oră în prima parte a zilei. Unele curse au fost deviate către Edinburgh, iar administraţia aeroportului a făcut apel către pasageri să ceară informaţii companiilor aeriene înainte de a se deplasa către aeroport.

În intervalul 8.00 -10.00 GMT, în regiunea Glasgow s-a depus un strat de zăpadă de zece centimetri, potrivit Met Office, serviciul meteorologic public britanic.

Potrivit Met Office, Scoţia, Ţara Galilor şi nordul Angliei sunt regiunile cele mai afectate de căderile de zăpadă care ar putea atinge 15 centimetri în anumite regiuni.

Serviciul meteorologic a emis o alertă galbenă (nivelul 2 din 4) pentru precipitaţii sub formă de ninsoare şi polei în Scoţia şi nordul Angliei. În plus, poliţia a făcut apel la locuitori să evite deplasările, iar compania de transport Highways England a sfătuit şoferii să-şi echipeze maşinile cu lopeţi, pături, apă şi hrană înainte să plece la drum.

Compania de asigurări auto Automobile Association (AA) a declarat că a primit peste 1.687 de apeluri referitoare la maşini rămase în pană înainte de ora 10.00 dimineaţa. O altă companie, RAC, se aşteaptă să fie anunţată ”câte o pană la fiecare zece secunde” în această vineri.

Noaptea care a trecut a fost una dintre cele mai friguroase din Marea Britanie, cu temperaturi care au scăzut până la 12,3 grade sub zero la Loch Glascarnoch, localitate situată în zona muntoasă din Scoţia.

Luna aceasta, Marea Britanie s-a mai confruntat cu episoade de ninsoare.

În cealaltă extremă, în ţara noastră este vreme de primăvară. Mercurul din termometre a urcat după Crăciun până la 13 grade în sudul ţării. Temperaturile se vor menţine ridicate până în ajunul Anului Nou.

Din cauza vremii nefavorabile, un accident neobişnuit a avut loc pe un aeroport din Malta. Un avion care staţiona pe pistă a fost împins de vântul puternic şi a intrat într-o clădire aflată în apropiere. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi noaptea dintre ani

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie absolvenții claselor a XII-a: „Scriitorului îi e frică de Arghezi”
substantial.ro
Un bărbat a rămas încarcerat în urma unui accident auto în Piatra-Neamţ
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!