Augustin Zegrean, mesaj trist de Anul Nou: „În afară de munți, totul este distrus în România”

Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a avut de transmis un mesaj la sfârșit de an, despre evoluția României în ultimii 30 de ani, informează dcnews.ro  

RomaniaTV.net
31 dec. 2019, 10:15
Augustin Zegrean, mesaj trist de Anul Nou: „În afară de munți, totul este distrus în România”

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a vorbit pentru dcnews.ro despre evoluția țării de după 1989, dar și despre respectarea Constituției de către politicieni. Zegrean este de părere că România s-a schimbat în bine în ultimii 30 de ani, dar mai există aspecte care lasă de dorit.

În acest sens, fostul președinte al CCR a făcut o paralelă cu Băile Herculane: „Chiar astăzi sunt la Herculane și văd cum s-a schimbat România în ultimii 30 de ani. Am fost aici în urmă cu vreo 34 de ani și era mai frumos decât acum, totul e prăbușit acum, și este îngrozitor de urât. În afară de munți, totul este distrus. Acesta este un aspect. În rest, în general, România s-a schimbat în bine, este o altă țară, categoric este o altă țară față de 1989.”

Augustin Zegrean a vorbit și despre Constituția României, precizând că legea fundamentală este încălcată an de an, în principal pentru că politicienii români nu sunt preocupați să o citească. „Nu este mai rău decât în alți ani. Constituția este importantă când nu o ai. Când o ai, o încalci. Deci, nu pot să spun că este mai rău sau mai bine decât în alți ani. Politicienii nu citesc Constituția, cei mai mulți nu au citit-o niciodată, după cum se manifestă și după cum vorbesc. Pentru mine, cel puțin, este evident că n-au citit-o sau că nici măcar nu-i preocupă”, a spus Zegrean.

De asemenea, Zegrean a vorbit despre instabilitatea din România și faptul că planurile pe o perioadă medie nu își mai au rostul. „Petrec Revelionul la Herculane și planul meu este să mă întorc acasă cu bine, că ați văzut că e mare zăpăceală pe drumuri, dar noi mergem la Bistrița și suntem scutiți de zăpadă în zona aceea. În seara asta, nu pot să fac planuri, pentru că se schimbă totul de la o zi la alta. Nimic nu este predictibil. Nu poți să-ți planifici sâmbăta care urmează, pentru că nu știi ce se întâmplă până atunci. Totul este la voia întâmplării”, a mai spus Augustin Zegrean.

 

Citește și:

Augustin Zegrean: „Dacă PSD atacă legea bugetului la CCR, preşedintele poate să procedeze la promulgare”