Apelăm la medicul dentist pentru a ne ajuta să ne rezolvăm diferite afecțiuni sau, în funcție de caz, pentru soluționarea unor complicații extrem de nefaste. Ceea ce nu au în vedere adesea românii este faptul că atunci când aleg cabinetul sau clinica stomatologică trebuie să fie atenți la lucruri foarte importante pentru că o vizită la stomatolog poate însemna contaminare cu: hepatita B sau C, HIV, TBC, sifilis și alte boli grave, scrie doctorulzilei.ro.
Citeşte şi Cum îţi alegi pasta de dinţi şi de ce trebuie făcut detartrajul. Vezi soluţii de albire a dinţilor
„Echipamentul de protecție poartă o mare încărcătură microbiană și de aceea este recomandată utilizarea consumabilelor de unică folosință. Cele mai frecvente căi de contaminare în stomatologie sunt reprezentate de salivă și de sânge. Este important să țineți cont că cea mai eficientă decontaminare a instrumentalului se realizează prin sterilizare. Cea mai eficientă sterilizare se obține cu ajutorul autoclavelor de clasă B. Înainte de sterilizare, instrumentalul trebuie dezinfectat în aparate speciale cu ajutrul dezinfectantelor de calitate. Dezinfecția și sterilizarea instrumentalului se face în încăperi separate, amenajate corespunzător. Un alt aspect, de asemenea important, este că instrumentalul rotativ (turbine, piese de mână) și tubulatura aparatelor stomatologice se contaminează atât la exterior, cât și la interior”, a explicat medicul stomatolog Taner Chemal.
De asemenea, dezinfectarea suprafețelor externe, înjumătățește riscul contaminării, însă, eficiența de 100% se obține numai cu ajutorul autoclavelor speciale și a sistemelor de sanitizare cu care opțional pot fi dotate fotoliile dentare.
Citeşte şi LEACURI BĂBEŞTI pentru durerile de dinţi. Ce spun stomatologii