În motivarea instanţei privind măsura arestului la domiciliu pentru Flori Dinu se spune, printre altele: „S-a reţinut că în calitatea sa de director general al SC HEXI PHARMA CO. SRL Bucureşti, având atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, inculpata Dinu Flori a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducându-i în eroare pe reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele„.
Mai mult, potrivit judecătorului de drepturi şi libertăţi, „faptele au fost comise prin folosirea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi de ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitaţii.ro„. Potrivit motivării instanţei, „paguba produsă în patrimoniul persoanelor vătămate, prin vânzarea următoarelor produse neconforme (…) a fost apreciată la suma de 28.581.407,19 lei, aferentă contractelor încheiate, în intervalul iunie 2012-aprilie 2016, între persoana juridică suspectă şi următoarele unităţi sanitare (…)”.
Pe baza motivării instanţei, ziarulring.ro a încercat să afle ce pedeapsă ar putea primi directorul Hexi Pharma. Avocatul Artin Sarchizian, preşedinte al Societăţii Române pentru Drepturile Omului, a explicat: „E posibil să fie o discuţie în legătură cu ce lege se va aplica în funcţie de perioada săvârşirii faptelor (n.r. – înainte şi după noul Cod penal).
Întrucât s-a schimbat regimul privind infracţiunea continuată, se poate ca pentru unele dintre infracţiuni să fie aplicată vechea lege penală care i-ar putea fi mai favorabilă. Altfel, calculul este simplu. Se merge pe concursul de infracţiuni, se aplică pedeapsa cea mai gravă, iar pentru celelalte 127 de infracţiuni se adună matematic pedepsele, se împart la trei şi i se dă treimea rezultată.
Dar, atenţie, cumulul celor două, respectiv pedeapsa cea mai gravă plus treimea, nu trebuie să depăşească maximumul general al pedepsei cu închisoarea, anume 30 de ani, chiar dacă, în mod normal, însumarea pedepselor ar depăşi această limită maximă„.