iPhone 6 va fi în versiune de 4,7 inci și 5,5 inci, așa cum era de așteptat. Pe scenă a urcat Phil Schiller, directorul de marketing al Apple. Așa arată iPhone 6 acum. Cel mare se numește iPhone 6 Plus, potrivit Playtech.ro, care a oferit un comentariu Live Text evenimentului.
Spatele telefonului este din aluminiu, sticla de pe față este una destul de simplă și întărită cu ioni, după cum spune directorul de marketing, fiind mai rezistentă la zgârieturi. Rezoluția noilor modele este astfel: 1334 x 750 pixeli pentru iPhone 6 de 4,7 inci și 1920 x 1080 pixeli pentru iPhone 6 Plus.
Citeşte şi iPhone 6 ar putea impulsiona economia Chinei
De asemenea, iPhone 6 are un procesor Apple A8 pe 64 biți. Procesorul este cu 20% mai rapid și puterea grafică a crescut cu 50%. Schiller este cel care laudă performanța noului iPhone. Procesorul mai nou va aduce și o autonomie mai bună. Mai bună de o zi nu va fi, dar deja e un laitmotiv al Apple. În acelaşi timp, telefonul are și un nou coprocesor, un M8. Acesta se va ocupa de monitorizarea activității fizice, iar iPhone 6 are și un barometru pentru măsurarea presiunii aerului.
Apple a prezentat și noua cameră de pe iPhone 6. Are 8 megapixeli, pixeli de 1,5 pixeli, o diafragmă de f/2.2 și același bliț True Tone. Schiller se laudă cu un senzor nou cu ceea ce spune el sunt focus pixels. Asta înseamnă că autofocalizarea e mai bună. Există și detecție de fază, așa cum a folosit Samsung în Galaxy S5. Camera frontală este una clasică iSight: diafragmă de f/2.2 și poate capta cu 81% mai multă lumină şi se poate face o panoramă de 43 megapixeli.
iPhone 6 Plus are stabilizare optică, dar iPhone 6 de 4,7 inci nu va avea așa ceva. De asemenea, iPhone 6 filmează full HD la 30 și 60 de cadre pe secundă. De asemenea, filmează în slow-motion la 120 și 240 de cadre pe secundă. În plus, pe iPhone 6 Plus, stabilizarea optică va fi folosită în filmare – cinematic video stabilization.
Odată cu iPhone 6 va fi disponibil și iOS 8, cum era de așteptat. Avem un preview pe site aici. În plus, sistemul de operare este mai bine integrat cu Touch ID, nu mai este doar un înlocuitor de parolă pentru lockscreen.
Citeşte şi iPhone 6: Cât ar putea să coste noile smartphone-uri de la Apple în România
Avem și prețuri pentru iPhone 6, versiunea de 4,7 inci: începe de la 200 de dolari pentru versiunea de 16GB și ajunge la 400 de dolari la 128GB. iPhone 6 Plus de 16 GB începe de la 300 de dolari și ajunge la un maxim de 500 de dolari pentru 128GB. Tim Cook, directorul Apple, a vorbit despre plățile mobile. Da, vorbim despre un cip NFC în iPhone 6, dar Cook nu laudă așa ceva, ci laudă soluția lor. Se va numi Apple Pay.
Securizarea se face prin Touch ID, plățile vor fi intermediate prin Passbook și Apple are parteneriate cu mai multe companii. Îti vei putea trece cardul în Passbook ca să plătești mai ușor, electronic. Eddy Cue, șeful serviciilor online de la Apple, soluția lor este mai ușoară, mai sigură și va duce la sporirea acestui domeniu. Principala țară în care plățile electronice ale Apple vor funcționa este SUA. Vorbim aici de foarte mulți parteneri cu unele dintre cele mai mari magazine și restaurante. Există McDonald’s și Subway și alții.
Citeşte şi iPhone 6, lansat pe 9 septembrie. Americanii au făcut coadă în faţa magazinului Apple FOTO